fb
Damespraatjes Damespraatjes

Al jaren verkeerd: Zó hang je een wc-blokje dus in de wc

Goor, goorder, goorst: dat vind ik van de wc schoonmaken. En toch moet het vrij regelmatig gebeuren! Door een wc-blokje in de pot te hangen, houdt het geheel langer een frisse uitstraling. Ze elimineren nare geurtjes en spoelen de binnenkant van de wc na elke spoelbeurt schoon. Maar hoe hang je zo wc-blok eigenlijk in de wc? Dankzij TikTok weten we nu dat bijna iedereen het altijd verkeerd heeft gedaan. Jij ook?

Onder in plaats van over

‘Mijn wc-blokjes’ hing ik altijd met het plastic over de rand. Zo zie ik het eigenlijk in de meeste toiletruimtes! Hoe het dus eigenlijk zou moeten? Je klikt het blokjes ónder de wc-rand vast. Zie hier!

Goed vastklikken

Het is belangrijk het blokjes goed vast te klikken. Diverse mensen die het trucje in de praktijk brachten, klaagden dat ze hem per ongeluk hadden doorgespoeld.

Hoe doe jij het?

Was jij al op de hoogte van deze methode? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

5 reacties

J -

Waarom zit het plastic dan met een klikje vast? Ik denk dat je hem juist over de rand moet hangen. Anders is het goor om het te verwijderen en kun je niet schoonmaken onder de rand van de bril.

marleen -

leuk systeem, ik heb het een aantal maanden zo gedaan…. en toen, geraakte hij toch los!!!resultaat: een geblokkeerde toilet waar de loodgieter aan te pas moest komen, kostenplaatje: 400 euro!

Kleems -

Ik l

Oma Will -

Ik heb een hangende wc met een dichte rand met gaatjes, dus kan het wc blokje daar niet vastgemaakt worden.
Ik geloof eerder dat dit een grapje is en ook vies om het blokje te verwijderen.

Reageer ook