fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat te doen met al je foto’s?

wat doen met fotos

Ben jij zo iemand die meerdere harde schijven vol heeft staan met vakantiefoto’s, ingescande dia’s van vroeger en allemaal videomateriaal wat je ooit gedigitaliseerd hebt van je videobanden? Het is natuurlijk fijn om ze op een schijf te hebben staan voor als je ze ooit nog eens wilt bekijken, maar eigenlijk benut je al deze emotionele waarde niet voldoende. Wat kun je met deze foto’s doen zodat je er wat vaker van kunt genieten? We geven je gelijk wat opties ter inspiratie. Zo gaan jouw persoonlijke herinneringen niet verloren, maar kun je er dagelijks van genieten.

Een fotoboek maken

Waar we vroeger lekker met de plakkertjes en fotorolletjes aan de slag gingen in een ouderwets fotoalbum, is het nu tijd om dit iets moderner aan te pakken. Je kunt namelijk online een mooi fotoboek maken welke volledig naar jouw smaak wordt samengesteld. Zo kun je allerlei foto’s selecteren, ze precies op een pagina passen en hier een fantastisch herinneringsboek van maken. Misschien vind je het leuk om dit als tafelboek te gebruiken waar je zo af en toe doorheen bladert of bewaar je het in je open boekenkast. Dit maakt het een stuk toegankelijker om eens doorheen te bladeren dan die harde schijf! Daarnaast is het makkelijker om aan anderen te laten zien. Zet je gasten in een stoel met je fotoboek terwijl jij de koffie klaarzet, ideaal!

Foto’s in je interieur

Heel veel mensen doen dit al en dat is niet voor niks; het gebruiken van je speciale foto’s in je interieur. Zo kun je bijzondere vakantiekiekjes gebruiken of beeldmateriaal van bijzondere evenementen, zoals een bruiloft of eerste verjaardag. Maak direct wanddecoratie van jouw mooiste foto’s en hang ze op een plek in huis waar je ze veel ziet. Als het om een persoonlijke foto gaat kun je deze ook in de slaapkamer of in je kantoor hangen, zodat niet elke gast mee hoeft te kijken. Je kunt dit op canvas laten drukken, maar ook op aluminium of zelfs op hout! Zo maak je er een ware woondecoratie van.

Maak er persoonlijk cadeau van

Heb je heel veel foto’s van een belangrijk persoon in je leven, zoals je kinderen of je partner, maak er dan een persoonlijk cadeau van. De kans is groot dat zij deze foto’s nog nooit gezien hebben of vergeten zijn dat ze bestaan, wat het uitpakmoment extra speciaal maakt. Denk je eens in hoe leuk het is om hier een persoonlijk cadeau van te maken en deze voor een speciale gebeurtenis te overhandigen. Je kunt bijvoorbeeld een aantal foto’s selecteren die speciaal voor jou zijn, deze in een boekje plakken en een verhaal erbij schrijven over jouw herinneringen van die foto. Dit is een leuk verjaardagscadeau, maar kan ook goed dienen als speciale gift voor een bruiloft of trouwdag. Een unieker en specialer cadeau kun je bijna niet bedenken!

Foto door George Pak via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook