fb
Damespraatjes Damespraatjes

De mooiste dag van mijn leven: Mara trouwde haar grote liefde Ward

“Je huwelijk, dat is de mooiste dag van je leven”, wordt er weleens gezegd. En als ik heel eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik dat altijd met een korreltje zout heb genomen. Hoe kan je nou plannen dat iets de mooiste dag van je leven zal worden? En ondanks het feit dat ik niet kon geloven dat dit de mooiste dag van mijn leven zou worden, werd dat het wel. Wauw, wat was het bijzonder!

Amsterdams huwelijk

Ons huwelijk vierden wij met een klein en zeer intiem groepje. Niet vanwege het coronavirus, maar al voor de pandemie hadden wij besloten klein te willen trouwen. Met slechts 15 gasten beleefden wij een prachtige dag in Amsterdam, de stad waar Ward en ik verliefd werden, de stad waar wij ons eerste huis kochten samen en de stad waar allebei onze kindjes geboren werden. Op een andere plek konden wij ons droomhuwelijk gewoon niet voorstellen.

Stressvol door corona

De voorbereidingen waren op z’n zachtst gezegd stressvol te noemen. Kan het wel doorgaan? Hoe ziet Nederland er in september uit? Moeten we het niet uitstellen? Gezien ons kleine gezelschap hebben wij besloten er naar te streven om het huwelijk door te laten gaan. Gelukkig was iedereen gezond, lieten de maatregelen het toe en kon alles binnen de kaders van het virus uitgevoerd worden. Yes!

Spanning

De avond voor the big day sliep ik met mijn moeder en zusjes (die ook mijn getuigen waren), in het prachtige Amstel Hotel, waar ook het huwelijk zou gaan plaatsvinden. Na een gezellig etentje lekker vroeg naar bed, waar ik door de spanning best wat moeite had om in slaap te komen. Ook toen ik de volgende ochtend wakker werd, merkte ik dat ik het allemaal toch veel spannender vond dan ik vooraf had verwacht. Zo in het middelpunt van de belangstelling staan is niks voor mij en dat maakte dat ik flink wat kriebels in mijn buik had.

Champagne

Gelukkig waren mijn moeder, zusjes en onze weddingplanner Lucette er om mij tijdens het klaarmaken gerust te stellen. “Je bent met de mensen die het dichtste bij je staan, er is niks om je druk over te maken” zeiden zij. En dat gaf wat rust! Nadat mijn haar en make-up gedaan waren, trok ik samen met mijn zusjes en moeder dé jurk aan. Het eerste wel heel bijzondere moment van die dag! Onder het genot van een glas champagne (als je trouwt mag dat best al om 11:30 uur ’s ochtends, haha!), maakten we mijn look compleet met sieraden en schoenen. Ik was er klaar voor!

First look

Om 12:30 was het zover: het first look moment. Met vlinders in mijn buik liep ik van de imposante trappen in de hal van het Amstel Hotel, waar Ward, de kinderen en onze gasten mij zouden opwachten. Een heel spannend moment, maar toen ik Ward en de kindjes zag voelde ik alle spanning van me afglijden. Ik had er ineens zo veel zin in! Na iedereen gedag te hebben gezegd was het tijd voor het moment waar het die dag om draait: de ceremonie.

Ceremonie

Onder begeleiding van strijkensemble Javaplein Strings, gaf mijn lieve vader mij weg aan Ward. Een bijzonder moment aan het begin van een hele speciale ceremonie. Tijdens de ceremonie stonden niet Ward en ik centraal, maar vooral onze banden met de aanwezige gasten. Onze ouders, broers, zussen, de kinderen en van ons allebei één beste vriend werden allemaal genoemd en kregen te horen hoe bijzonder ze voor ons zijn. Dit zette de toon voor een dag vol liefde, verbinding en vooral plezier!

Met de kindjes

Een huwelijk in Amsterdam is niet compleet zonder een boottocht over de Amstel en de grachten. In een charmante salonboot voeren we door de grachten van Amsterdam, terwijl we genoten van een lekkere lunch en geweldige wijnen. Onze kindjes waren ook hier bij en dat was één groot feest! Vroeger dacht ik altijd te willen trouwen voordat ik kinderen kreeg, maar wat waren we blij dat ze hier samen bij waren.

Diner

Na een zalige tocht door de mooiste stad van de wereld, vertrokken de kindjes met de oppas naar huis en hebben al onze gasten zich verkleed voor het diner. Vanwege het coronavirus heeft het Amstel Hotel ons de prachtige Tuinzaal aangeboden om te gebruiken. Hier was meer ruimte dan in het restaurant en zo kon iedereen ruim zitten, iets wat in deze tijd natuurlijk belangrijk is. Door het waanzinnig goede werk van onze weddingplanners is deze zaal omgetoverd tot het mooiste huwelijksdiner ooit.

Speeches, cadeaus en goed eten; dat is waar het diner om draaide. De warmte en liefde die wij al de hele dag van onze gasten voelden, was ook hier sterk aanwezig. Alles kwam samen en dat was een heel uniek gevoel. Na het diner was dan ook nog niemand klaar om naar bed te gaan en dus hebben we nog flink staan naborrelen en -praten in de bar van het hotel.

Mooiste dag van mijn leven

Na een heerlijke dag en avond, ploffen Ward en ik op het prachtig versierde bed. “Wat een dag he?” zegt hij. “Ja… Toch wel de mooiste van mijn leven.” Echt, het was de mooiste dag van mijn leven. En ik vind het zo jammer dat het voorbij is. Hopelijk kunnen we volgend jaar een groot jubileumfeest geven, waar we alles nog eens dunnetjes overdoen. Maar voor nu gaan wij vooral genieten van onze eerste weken als man en vrouw.

Deel jouw ervaring

Ben jij getrouwd? Hoe kijk jij terug op jouw huwelijk? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel of op Facebook.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

jacquelien -

ome henk en jacquelien feliciteren jullie!! veel geluk

Aurelie -

Wauw wat fantastisch, jullie zagen er zó mooi uit! Echt ge wel dig.

Serena -

Wat een leuke blog en wat zien jullie er stralend en prachtig uit!!! Van harte gefeliciteerd en geniet fijn van elkaar!

Reageer ook