fb
Damespraatjes Damespraatjes

Wat betekent jouw droom? Dit zijn de betekenissen van de 5 meest voorkomende dromen!

Dromen waarin ik opgesloten zit, te laat kom of achtervolgd wordt: ik heb ze zo nu en dan. Maar wat betekenen ze? Ik had geen idee en besloot op onderzoek uit te gaan. Hoewel het nooit wetenschappelijk is aangetoond dat dromen een betekenis hebben, wordt sterk vermoed dat dit wel het geval is. 

Dit zijn de betekenissen van de 5 meest voorkomende dromen!

1. Je bent verdwaald of opgesloten

Een droom die veel mensen hebben, is er een waarbij ze verdwaald of opgesloten zijn. Dit zijn dromen die voorkomen bij mensen die niet zeker weten wat hun volgende stap bij een specifieke gebeurtenis in het leven zal zijn. Het gevoel van vastzitten of niet weten waar je heen moet, reflecteert hoe jij je op dat moment over iets in je echte leven voelt.

2. Je bent te laat voor een sollicitatiegesprek, je trein of een andere belangrijke gebeurtenis

Mensen die dromen dat ze nét te laat zijn voor hun trein, vliegtuig of afspraak, hebben er vaak spijt van dat ze ergens in hun leven niet voor gegaan zijn. Denk aan het afmaken van een bepaalde studie of opleiding, maar ook dat je een geweldige potentiële partner hebt laten lopen.

3. De auto waar je inzit gaat kapot

Als je droomt dat je in een auto zit, die kapot gaat, kan dat betekenen dat je het gevoel hebt geen controle over een bepaalde situatie in je leven hebt. Denk hierbij aan de controle over je financiële situatie, je relatie of je werk.

4. Zakken voor een examen of toets

Hoewel deze droom over school of studie gaat, hebben vaak mensen die niet meer op school zitten deze dromen. Je droomt dat je het lokaal waar het examen afgenomen wordt niet kan vinden of dat je bepaalde spullen mist om de toets goed te kunnen maken. Deze dromen kunnen erop wijzen dat je het gevoel hebt getoetst te worden in het echte leven. Iets waar je erg onzeker van kan worden.

5. Achterna gezeten worden

Als je droomt dat je achterna gezeten wordt door een dier, mens of onbekend iets, zou het kunnen betekenen dat je in het echte probeert weg te rennen van een bepaalde situatie of dat je een beslissing moet nemen waar je nog niet klaar voor bent.

Meer dromen

Wil je meer dromen en hun betekenissen zien? Bekijk dan de video van Psych2Go

Waar droom jij over?

Wat zijn dromen die jij vaak hebt? En geloof je dat ze een betekenis hebben of denk je dat je dromen en je echte leven niks met elkaar te maken hebben? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Reageer ook