fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom zou je letselschade claimen?

Hoe bizar is het dat je leven in een split-second enorm kan veranderen. Je stapt ’s ochtends op je fiets om naar je flex-werkplek te gaan, net als je op andere dagen doet, alleen dit keer word je onderweg aangereden. En dat alles in een fractie van een moment. Slechts één automobilist die niet goed over zijn schouder kijkt als hij rechtsaf slaat en jou daardoor omver rijdt. Je fiets ligt in de kreukels, maar jij nog meer. Je breekt een arm, je schouder ligt uit de kom en je kniebanden zijn flink uitgerekt.

Hoe groot is de schade?

De schade aan je fiets is goed te bepalen. Je gaat naar de fietsenmaker en die geeft aan wat het kost om hem weer helemaal in orde te maken. Misschien moet je zelfs een nieuwe kopen. Dit wordt meestal allemaal gedekt door de verzekering van de automobilist die je heeft aangereden.

Geen inkomsten meer

De schade aan jou als slachtoffer is vaak wat lastiger te bepalen. Natuurlijk zijn er de doktersrekeningen, dit is niet het lastigste gedeelte van de berekening. Maar hoe groot is de schade omdat je niet kunt werken? Ben je ergens in loondienst dan zal je werkgever veel hinder ondervinden van jouw afwezigheid (zeker als je eigenlijk onmisbaar bent). Heb je een eigen bedrijf of ben je ZZP’er dan zul je onmiddellijk schade oplopen, doordat je misschien wel bepaalde opdrachten moet laten schieten.

Schade niet te overzien

Dit betekent ook dat je geen rekeningen kunt sturen, terwijl je lasten vaak wel doorlopen en je aan het eind van de maand ook je huur moet betalen of hypotheekverplichtingen hebt. Met een beetje geluk ben je binnen een paar maanden herstelt, maar dat is lang niet altijd zeker. De schade kan dus enorm zijn na een op het eerste oog onschuldig lijkende aanrijding.

Letselschade claimen

De man die jou omver heeft gereden heeft er schuld aan dat jij schade hebt opgelopen. Je kunt hem hiervoor aansprakelijk stellen. Je kunt letselschade claimen bij hem. Het is trouwens wel handig om hier een expert bij in te schakelen, want er moet eerst worden bepaald of je in aanmerking komt voor een vergoeding en daarna moet de schade worden bepaald. Het is dan heel fijn om iemand te hebben die je daarbij steunt en die precies weet hoe het allemaal werkt. Maar ook hoeveel geld je zou kunnen vragen om de schade te dekken.

Heb jij ervaring met letselschade claimen?

We zijn heel benieuwd of jullie ooit letselschade hebben opgelopen en of je die schade hebt kunnen claimen? Je kunt een bericht in de comments onder dit artikel achterlaten. We zijn heel benieuwd!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook