fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom wij voor zwarte jaloezieën kozen in de slaapkamer

De meeste mensen geloven mij niet als ik vertel dat wij in de drie jaar dat wij in ons huis wonen, de slaapkamer al drie keer een make-over hebben gegeven. Toen wij in het huis kwamen was onze slaapkamer helemaal wit. We hadden nogal veel aan ons hoofd in de tijd van de verhuizing en hebben er destijds voor gekozen de slaapkamers op een later moment te schilderen. Een half jaar na de verhuizing kozen we voor een lichtgrijze kleur op de muur achter ons bed. We vonden de kamer nog steeds heel erg licht en hierdoor sliepen we niet zo lekker. In make-over twee werd de hele slaapkamer Haags blauw (een super mooie donkerblauwe kleur). Deze kleur hebben we ongeveer een jaar gehad. Een paar weken geleden schilderde ik onze hele slaapkamer in een mooie crèmekleur. Op muur achter ons bed kwam een grijs-bruin behang. Zo ongelofelijk mooi! 

Erg blij

Dankzij make-over nummer drie werd onze slaapkamer weer veel lichter. En hoewel het mij in de rest van het huis niet licht genoeg kan zijn, zoek ik in de slaapkamer juist naar wat meer warmte en minder fel licht. Tot vorige week hadden wij witte rolgordijnen in de slaapkamer hangen, die we nog van de vorige eigenaars hadden overgenomen. Ook daarvan werd het tijd om ze te vervangen. Voor het wegnemen van het felste daglicht kozen wij daarom voor zwarte jaloezieën. En oh wat zijn we daar blij mee!

Zwarte jaloezieën

Het lekkere aan jaloezieën is dat je niet alleen de optie ‘open’ of ‘dicht’ hebt. Door de latjes te draaien kun je gedurende de dag heel fijn met het licht spelen. Daarnaast bieden ze ook wanneer ze helemaal open zijn, toch een beetje privacy. Onze buren kunnen nu niet meer zo makkelijk onze slaapkamer inkijken; zelfs wanneer de jaloezieën open zijn. Wij kozen in de slaapkamer voor de kleur zwart omdat deze direct een deel van het zonlicht absorberen. Onze kamer voelt meteen romantisch en gezellig aan.

Zwart of wit?

In de rest van het huis hebben wij witte bamboe jaloezieën van Joe Benelli. Mega fijn, want deze witte jaloezieën zorgen er juist voor dat het wel lekker licht blijft in huis. Bij het uitzoeken van jaloezieën is het dus van groot belang dat je kijkt naar de ruimte waar ze komen te hangen en hoeveel licht je daar prettig vindt. Zwart is momenteel een echte trendkleur, maar onderschat niet hoeveel donkerder het binnen zal worden! In een slaapkamer of tv-kamer is dat vaak prettig, maar in een keuken of studeerkamer hebben mensen graag wat meer daglicht.

Praat mee

Welke kleur jaloezieën zou jij kiezen voor in huis? Ik ben erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd erg gezellig 🙂

Afbeelding: Matt Brown via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Paars of turquoise.

Reageer ook