fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom vrouwen andere vitamines nodig hebben dan mannen

De vitaminebehoefte van vrouwen is anders dan die van mannen. De verschillende levensfases en daarmee gepaard gaande veranderingen in je lichaam kunnen een andere vitaminebehoefte vragen.

Ook zijn er bepaalde ongemakken die vaker bij vrouwen dan mannen voorkomen.

 

Cranberry voor de blaas
Vaker dan mannen kunnen vrouwen een ondersteuning voor de blaas gebruiken. Cranberry’s bevatten een stof die zorgt voor een goed milieu in de blaas en zo helpt je blaas schoon te houden. Flinndal Cranberry+ wordt gewonnen uit 100% natuurlijke cranberry’s zonder een toevoeging van suiker maar met onder andere blauwe bosbes, echinacea en vitamine C. Een uitgekiende samenstelling, speciaal voor je blaas.

Zwangerschap

Deze intensieve, maar vooral ook mooie periode uit het leven van een vrouw vraagt een andere vitaminen en mineralen behoefte. Vooral omega 3 en foliumzuur (vitamine b11) zijn voor, tijdens en vlak na de zwangerschap een goede aanvulling.

Omega 3 vetzuren spelen een belangrijke rol bij de groei van de hersentjes van het ongeboren kind. Tevens is het net als foliumzuur van belang voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Aangezien de baby in je buik veel omega 3 nodig heeft, daalt de hoeveelheid omega 3 vetzuren in het bloed van de zwangere  vrouw. Het slikken van visoliecapsules voor en tijdens de zwangerschap is dus niet alleen goed voor je kindje maar ook voor jou.

Voor moeders die borstvoeding willen geven is het belangrijk om ook ná de zwangerschap omega 3 te nemen. Moedermelk bevat namelijk veel van het omega 3 vetzuur DHA om de ontwikkeling van je kindje goed te kunnen ondersteunen. Als je borstvoeding geeft kan het dus nuttig zijn om extra DHA te nemen. Bij Flinndal kan dit in de vorm van visolie met Omega-3 Forte  maar het kan ook op vegetarische, plantaardige wijze door het nemen van Flinndal Omega-3 Plantaardig, op basis van algen.

Overgang

De overgang, het ligt op een gegeven moment op de loer en als vrouw ontkom je er niet aan. Verschillende ongemakken kunnen zich voordoen door de hormoonwisselingen tijdens de menopauze. Opvliegers, prikkelbaarheid, nachtelijk zweten of rusteloosheid zijn veel voorkomende uitingen. Aangezien je er niet onderuit kunt,  is het belangrijk om de overgang comfortabel te laten verlopen. Flinndal Vrouw & Overgang ondersteunt dit comfortabele verloop dankzij plantaardige ingrediënten zoals zilverkaars, kruisboom en soja-isoflavonen.

Vitamine D behoefte

Vrouwen vanaf 50 jaar hebben een verhoogde behoefte aan vitamine D. De ouder wordende huid is minder goed in staat om vitamine D aan te maken, terwijl dit hard nodig is voor de opname van calcium voor de botten. Het gaat hierbij vooral om vitamine D3.

De vitaminen en mineralen  van Flinndal zijn bedoeld als een aanvulling op je voeding. Soms lukt het niet om voldoende groente, fruit of vette vis te eten. In deze gevallen of bij een verhoogde behoefte zijn supplementen een krachtige aanvulling.  Het is geen vervanging voor een gezonde maaltijd.

Flinndal is een van de grootste leveranciers van voedingssupplementen in Nederland. Flinndal levert rechtstreeks aan de consument en kan daardoor hoge kwaliteit supplementen, voor een voordelige prijs aanbieden. Meer over Flinndal vind je op www.flinndal.nl

Reageer ook