fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom is het ene kopje koffie duurder dan het andere?

vrouw-kosten-koffie

Heb jij enig idee hoeveel geld je per maand uitgeeft aan koffie? En hoe je zelf aardig wat invloed kan hebben op hoeveel kosten je hiervoor maakt? Minder koffie drinken betekent uiteraard minder kosten maken, maar er zijn nog veel meer manieren om te besparen. Weet je eenmaal het prijsverschil tussen de verschillende soorten kopjes koffie, kun je hier bewust mee omgaan, en voorkomen dat je er meer aan uitgeeft dan je zou willen, of dan eigenlijk nodig is.

De koffie thuis kost je het minst

De koffie die je thuis drinkt kost je doorgaans het minste geld, tenzij je op het werk gratis koffie kunt drinken uiteraard. Maar wist je dat de kosten voor de koffie die je thuis drinkt ook behoorlijk uiteen kunnen lopen?

Kies je voor filterkoffie, oploskoffie of losse koffiebonen, dan ben je doorgaans het goedkoopst uit. Voor minder dan 10 cent kun jij van een kopje koffie genieten. Daarbij moet wel worden aangetekend dat zeker koffiebonen sterk in prijs kunnen verschillen. Kies je voor een heel exclusieve blend, dan ben je uiteraard meer kwijt dan wanneer je voor een huismerk kiest. Hoe duur je het maakt, daar heb je in dit geval dus zelf veel invloed op.

Kies je voor cups of pads, dan ben je meestal meer kwijt. Meestal, want zoek je goed naar aanbiedingen of wat goedkopere merken, dan kun je al voor ongeveer 7 cent van een kopje genieten. Deze kosten kunnen echter flink oplopen als je kiest voor varianten uit het hogere segment. Tot wel bijna 50 cent per kopje kun je kwijt zijn, bij dit soort per stuk verpakte varianten. Zoek dus goed of er voor jouw machine ook goedkopere koffie te vinden is, want L Or capsules zijn doorgaans duurder dan varianten van het eigen merk. Prima, als dat je niets uitmaakt, maar het kan dus meestal goedkoper.

Buiten de deur betaal je niet alleen voor de koffie

Koffie die je buiten de deur koopt, is uiteraard een stuk duurder dan de koffie die je thuis drinkt. Hier red je het niet met een paar cent per kopje, en dat is logisch ook. Je betaalt hier tenslotte niet alleen voor de koffie, maar ook voor de ervaring en de service. Een ondernemer maakt aardig wat kosten om jou iedere dag in dat leuke tentje je koffie te laten serveren door een aardige medewerker. En het is niet meer dan logisch dat de klanten deze kosten delen. Daarom loopt koffie buiten de deur al snel in de meerdere euro’s per kopje, zeker als je kiest voor een speciale variant. Wil je echt besparen op koffie, dan laat je deze dus wat vaker staan. Maar als je ervan geniet, en je hebt er het geld voor, is er natuurlijk ook niks mis mee om jezelf zo nu en dan een koffie buiten de deur te gunnen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook