fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom haten zoveel vrouwen hun lichaam

Eén vrouw heeft een baard. Een ander heeft brandwond over 60% procent van haar lichaam. Dan is er een TV persoonlijkheid die al tientallen jaren openlijk strijdt tegen haar overgewicht. Taryn Brumfitt reisde in 2015 maanden over de wereld om dit soort vrouwen te ontmoeten in de hoop antwoord te krijgen op de vraag: Waarom haten zoveel vrouwen hun lichaam? 

“Er is een wereldepidemie gaande van haat over je eigen lichaam”, zegt Brumfitt in een interview met de Huffingtonpost vanuit haar kantoor in Adelaide, Zuid Australie. “Veel vrouwen proberen een snelle manieren te vinden zoals een pil, een drankje of een lotion om iets aan zichzelf te veranderen waardoor ze weer van hun lichaam kunnen gaan houden.”

Deel van het probleem is het gebrek aan diversiteit in de verhalen over vrouwen in de media en op de foto’s die we daarbij zien, aldus Brumfitt. We worden overspoeld met beelden van zeer slanke meisjes en tips om zo snel mogelijk slank te worden. Hierdoor bekritiseren vrouwen zichzelf en elkaar veel te vaak.

“Ik wil dat vrouwen zich weer beter over zichzelf gaan voelen en dat ze inzien dat ze niet aan een bepaald ideaalbeeld hoeven te voldoen”. Daartoe riep ze onder andere de Body Image Movement, in het leven en daar herdefinieerde ze wat schoonheid is.

Het was altijd een droom van Taryn Brumfitt om een documentaire te maken over het begrip schoonheid en via  crowdfunding is het haar gelukt om het geld voor de documentaire Embrace bij elkaar te krijgen. De film is nu klaar. Hieronder de trailer.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook