fb
Damespraatjes Damespraatjes

Waarom een tuinkamer ideaal is!

tuinkamer verschil serre

Het laten plaatsen van een tuinkamer wordt steeds populairder onder Nederlanders. Nu vraag je je misschien af wat dit nou precies is, of wat zijn de verschillen met een serre? En waarom zou je nou eigenlijk voor een tuinkamer moeten gaan, welke voordelen zitten hier aan vast? Lees snel verder want in het artikel gaan we daar dieper op in!

Het verschil tussen een tuinkamer en een serre

Je zult waarschijnlijk wel eens gehoord hebben van de woorden tuinkamer en serre, deze twee termen worden veelal door elkaar gebruikt terwijl beiden echt andere dingen zijn. Dus voordat we benoemen wat de voordelen zijn van een tuinkamer is het eerst van belang om aan te duiden wat nou het verschil is met een serre. Het verschil tussen beiden is dat een serre een uitbouw van je bestaande woning is. De tuinkamer is juist een basis van een overkapping die men volledig kan afsluiten, vaak sluit je het af met glazen zijwanden. Een tuinkamer kan je dus tegen je huis aan plaatsen, maar je kan hem bijvoorbeeld ook vrijstaand in de tuin neerzetten.

De voordelen van een tuinkamer op een rijtje

Als we het nu hebben over een tuinkamer dan weten we waar we het precies over hebben, dus is het tijd om de voordelen die het plaatsen van een tuinkamer met zich meebrengt op een rijtje te zetten.

1. Genieten van je tuin kan het hele jaar door

Een belangrijk punt wat betreft het plaatsen van een tuinkamer is dat je met een tuinkamer het hele jaar door kan genieten van je tuin. Het maakt dus niet meer uit of het lente, zomer, herfst of winter is: jij zit namelijk altijd droog. Mocht het wat kouder zijn in de tuinkamer dan kun je de temperatuur gemakkelijk verhogen door het plaatsen van een kachel of heater.

2. Tweede woonkamer

Door het plaatsen van een tuinkamer creëer je automatisch een tweede leefruimte die je als het ware kan zien als een soort tweede woonkamer. Ben je dus even op zoek naar wat rust en privacy dan is een tuinkamer ideaal. Daarnaast kan het bijvoorbeeld ook fungeren als kantoor aan huis, super handig en fijn dus!

3. Het laat de waarde van je huis stijgen

Het plaatsen van een tuinkamer zorgt logischerwijs voor een stijging van de waarde van je huis. Daarbij is het wel van belang om een aantal zaken in overweging te nemen, denk hierbij aan de isolatiewaarde en ook aan de duurzaamheid en kwaliteit van het materiaal dat je gebruikt om de tuinkamer van te maken. Laat je dus vooral goed informeren, dit kun je bijvoorbeeld doen bij de specialisten van Fonteyn.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook