fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sanne moet weer naar kantoor, maar wil liever thuiswerken: “Nooit meer tijd voor mezelf”

liever thuiswerken

Ze weet dat er mensen zijn van ellende tegen het plafond vlogen gedurende de corona, maar daarvan had zij geen last. Integendeel: Sanne vindt het heerlijk om thuis te werken en heeft helemaal geen zin meer om naar kantoor te gaan. “Toen mijn werkgeefster ons zei weer naar het werk te komen, kreeg ik een knoop in mijn maag. Ik wil veel liever thuiswerken”

Het thuiswerken was voor Sanne één groot feest. “Ik kwam helemaal bij thuis. Ik heb een drukke baan op een redactie van een lokale krant en ervaar veel stress. Voor de corona heb ik een gesprek aangevraagd met mijn leidinggevende om te vragen of ik een paar dagen thuis mocht werken. Zij vond dat grote onzin en stond erop dat ik dagelijks naar de redactie kom. Voor mij was het dus een godsgeschenk dat we noodgedwongen moesten thuiswerken.”

Liever thuiswerken

Sinds Sanne moeder is, heeft ze nauwelijks meer tijd voor zichzelf en dat breekt haar op. Als ze ’s middags thuiskomt, moet ze eerst nog boodschappen doen, kinderen ophalen, koken, kids in bad en hoewel ze dan op de bank ploft, is er nog zoveel te doen. “Maar met dat thuiswerken kan ik alles lekker combineren. Ik kan achter mijn laptopje vergaderen via Zoom, tussen de verhalen en vergaderingen door prop ik een was in de machine en ik heb zelfs tijd om tussen de middag een rondje hard te lopen. Pure luxe.”

Geen stress

Haar werk lijdt er totaal niet onder, integendeel: Sanne bruist van de energie. “Het feit dat collega’s niet constant met hun billen op het puntje van mijn bureau zitten om even te kletsen, zorgt ervoor dat ik door kan werken. Dat ik niet steeds uit mijn concentratie wordt gehaald. Mijn verhalen zijn steeds sneller af en ik houd veel meer tijd over voor andere dingen. Ook is het zo fijn dat ik mijn kleintjes zelf uit school kan halen en de ochtenden, die vind ik heerlijk. Geen stress, rustig opstarten.”

Dwarsbomen

Aan dat fijne en rustige leventje is nu een einde gekomen. Sinds de versoepeling van de regels, moeten Sanne en haar collega’s weer naar kantoor komen. “Je mag best weten: ik heb gehuild. Ik belde namelijk met mijn leidinggevende om te vragen of ik alsnog twee dagen vanuit huis mocht werken. Ze was onverbiddelijk. Ik snap het niet, want ik presteer veel beter en voel me veel fijner. Het lijkt erop alsof ze mij expres het thuiswerken niet gunt. Een collega van een andere redactie mag namelijk wel vanuit huis haar verhalen schrijven. Als verklaring wordt gegeven dat zij een darmaandoening heeft. Ik heb daar nooit iets van gemerkt en vind het oneerlijk.”

Aansluiten in file

Sanne overweegt om zich ziek te melden. “Ik red het gewoon niet meer. Alleen de gedachten al dat ik weer ’s ochtends om half zeven op moet staan, snel moet douchen, snel de kinderen naar de oppas en moet aansluiten in de file maakt me ziek. Ik voel zo’n enorme weerstand daartegen. Maar ik weet niet of het zo’n goed idee is om thuis te blijven, maar het is wel heel verleidelijk. Ik houd dit niet meer lang vol maar heb als alleenstaande moeder wel mijn baan hard nodig. Ontslag betekent een regelrechte ramp.”

Wil jij ook liever thuiswerken? Hoe heb jij dat opgelost? En wat denk jij: is het beter dat Sanne zich ziekmeldt? Praat mee in de comments onder dit artikel.

 

Babette is moeder en gebruikt dagelijks CBD olie: “Door mijn vechtscheiding ging het heel slecht met me”

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Lifebeautystyle.nl -

Heel herkenbaar! Ik kan me beter concentreren, efficiënter werken en vooral dóor werken. Hoef nu en ook na corona maar 1 vaste dag per week naar kantoor en dat is prima, maar meer zou ik ook niet ambiëren nu thuiswerken zó fijn is gebleken.

Joris -

Ik snap je helemaal. Helaas is thuiswerken geen recht.

Reageer ook