fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vrouw biecht op: “ik manipuleer mijn vader voor de erfenis”

Stel je hebt een mooie erfenis in het vooruitzicht, samen met je zus. Maar je zus is tandarts en getrouwd met een piloot. Je vindt dat je zus die erfenis dus helemaal niet nodig heeft en zelf ga je je vader nu zo manipuleren zodat hij jou meer achterlaat dan je zus. 

Bovenstaand verhaal lazen we in de rubriek Opgebiecht van Vrouw.nl. Anoniem heeft een lezeres haar verhaal gedeeld. Haar vader begint langzaam wat dement te worden en voordat hij niet meer wilsbekwaam is wil ze hem zo bewerken dat hij met veel plezier zijn testament ten voordele van haar zal aanpassen.

Lees ook: Nina werd opzettelijk ziek gemaakt door haar moeder

Zover is het gelukkig nog niet. Maar hoe vreselijk is het als je zoiets doet? Zou hier niet op de een of andere manier moeten worden ingegrepen? Ter bescherming van haar vader, maar ook tegenover haar zus. Eerlijk gezegd vind ik het in-en-in gemeen.

“Zo laat ik hem elke week weten dat ze (haar zus) weer iets nieuws gekocht heeft. Dan weer een auto, dan weer een jurk, dan weer een vakantie… Soms laat ik foto’s wel meerdere keren zien. Hij heeft het toch niet door. Ook zorg ik ervoor dat ik veel vaker op bezoek kom dan mijn zus. Niet zo moeilijk, want blijkbaar heeft het niet haar prioriteit om bij onze vader langs te gaan. en dat benoem ik dan ook. Alles om hem te doen inzien dat zij meer dan genoeg geld heeft.”

Het schijnt de schrijfster van het artikel op Vrouw.nl al aardig te lukken om wantrouwen te zaaien: “Ik heb het gevoel dat het al aardig lukt. Mijn vader is aan het nadenken geslagen. Voor over twee weken heb ik een afspraak bij de notaris gemaakt. Dan zal de wijziging officieel aangebracht worden. En dat laatste duwtje in zijn rug? Daar zorg ik wel voor. Natuurlijk weet ik dat het niet eerlijk is wat ik doe.

Maar toch doe ik er niemand mee tekort. Ik houd namelijk zielsveel van mijn vader, en tegen mijn zus heb ik ook helemaal niets. Maar ik weet gewoon zeker dat het geld míj het allerbeste van pas komt. Zodat ook míjn gezin eens een droomvakantie kan maken. Of een mooie auto kan kopen. Iets van de luxe kunnen ervaren die het gezin van mijn zus al jaren ervaart… En dat ruzietje wat we wellicht zullen krijgen? Dat neem ik dan maar voor lief. Waait vast wel weer over”.

Wat vind jij?

Denk jij dat hier moeten worden ingegrepen? Bij dit verhaal moesten we ook denken aan het reclamespotje van Voor een veilig thuis met het liedje “het houdt niet op”. De campagne roept betrokkenen – of het nu gaat om slachtoffers, plegers of omstanders – op om bij vermoedens van geweld in huiselijke kring hulp en advies te zoeken bij Veilig Thuis.

Wil je het volledige artikel op Vrouw.nl lezen? Klik dan hier

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook