fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips van Ka hoe je de hele dag lekker kunt ruiken

Ik houd van alles dat lekker ruikt. De geur van blokken zeep en de eau de toilette van een man. Als ik op de fiets wordt ingehaald door een andere snelle Jelle, ruik ik de geur van zijn gewassen sportkleding. Zalig! Ik vind het belangrijk om fris te ruiken, om een geurtje te dragen en schoon te zijn.

Het is niet prettig om mensen in je buurt te hebben die stinken. Vaak is het een combinatie van ongewassen kleding, zweet en slechte lichaamshygiëne. Rookt diegene daar ook nog bij, dan is het feest helemaal compleet. Ik gruwel daarvan, word er misselijk van. Hoe zorg je ervoor dat je gedurende de dag fris en fruitig bent en blijft?

  1. Was jezelf. Nou, dat is de meest voor de handliggende he? Fris ruiken begint bij jezelf douchen of wassen. Was je onder de douche met lekker warm water en zeep. Ik was me altijd met een blok zeep omdat ik daaraan ben verslaafd. Door je goed te wassen worden bacterieen, vuil en zweet die voor nare luchtjes zorgen, afgespoeld. Of je je haar elke dag moet wassen, is persoonlijk en daarover zijn de meningen verdeeld. Je zou kunnen kiezen voor een droogshampoo op de dagen dat je je haar niet onder de douche wil wassen.
  1. Laat je haar lekker ruiken. Een subtiel geurtje in je haar is heerlijk. Dat bereik je door er bijvoorbeeld rooswater in wrijven. Bij de drogist is dat te koop. Sprenkel wat op je handen en kneed het door je haar. Wat ook lekker is: bodyspray. Dat is iets minder agressief voor je haar dan eau de toilette.
  1. Draag frisruikende kleding. Als je je kleren verschillende dagen achter elkaar draagt, komt dat niet ten goede aan de geur. Het is dus zaak om regelmatig je truien, broeken, sokken en ondergoed in de wasmachine te gooien. Natuurlijk hoef je een jasje niet te wassen, maar hang het ’s avonds voor het open raam zodat het kan luchten. Ook is het aan te raden kledingstukken die je zelf niet kunt wassen regelmatig naar de stomerij te brengen.
  1. Gebruik een goede deodorant. Na het douchen of wassen is het prettig een deodorant te gebruiken. Je kunt kiezen uit een spuitbus of een roller. Ook is er een poeder te koop (verkrijgbaar bijvoorbeeld bij de ecologische supermarkt). Dat is wel wat duurder maar daarmee doe je veel langer dan met een spuitbus of roller. Het poeder bestaat uit natrium bicarbonaat gecombineerd met essentiële oliën. Daardoor blijven je oksels lang droog en geuren heerlijk.
  1. Zorg voor een schone en frisse mond. Als je dagelijks goed voor je gebit zorgt, dus je tanden en kiezen poetsen en flossen, kom je al een heel eind. Bezoek regelmatig de tandarts om je gebit te controleren. Op de dag water dringen is goed voor het wegspoelen van voedsel dat in je mond is achtergebleven. Stop altijd wat kauwgom of pepermunt in je zak om snel een frisse adem te hebben.

Heb jij tips om lekker te ruiken? Deel ze met ons! Schrijf het in de comments onder dit artikel. We zijn heel benieuwd.

Reageer ook