fb
Damespraatjes Damespraatjes

De vijf redenen dat Ka kiest voor een heerlijk blok geurende zeep

Ik ben een zeep addict. Ik doe een moord voor van die grote, geurende blokken. Ik kan geen stuk laten liggen zonder het op te pakken en te ruiken. De geur van de natuurlijke oliën diep op te snuiven. Ik ben er nog niet uit of het weer hip wordt, of dat ik tot een uitstervend ras behoor. Maar niet zelden wordt er met minachting naar mijn blokje gekeken.

Frankrijk houdt met veel plezier mijn verslaving in stand. Als ze iets goed kunnen die Fransen, dan is het zeep maken. Grote vierkante blokken Marseille savon. Die ik prachtig vind, maar niet handig onder de douche. Dus die zet ik neer. Naast mijn bed. Om s avonds lekker aan te ruiken. Er was een tijd dat ik de zeepjes links liet liggen en me waste met douchegel. Schuim uit een busje. Allemaal in een vlaag van verstandsverbijstering. Ik heb de liefde weer verklaard aan de ouderwetse zeep.

Tijdens mijn vakantie in Frankrijk keerde ik terug naar het winkeltje waar ik eerder was geweest. Au temple de la Savonnerie staat volgestapeld met allerlei soorten zeep en luchtjes. Je ruikt de shop al van verre. Met gemak breng ik daar een half uur door. Kijk en ruik. Twijfel. Over welke stukken ik koop. Ik verlaat het winkeltje met een tas vol.

Wist je dat een blok zeep veel voordelen heeft ten opzichte van vloeibare zeep? Ik heb er een paar op een rijtje gezet:

  1. Een blok zeep gaat veel langer mee. Flesjes douchegel zijn zo gemaakt dat je er eigenlijk altijd teveel van gebruikt dan nodig. Met een stuk zeep voorkom je dat.
  1. Voor het milieu zijn blokken zeep vriendelijker: vaak verpakt in een papiertje of folietje. Bovendien wegen de geurende stukken minder waardoor ze minder plaats innemen en zo is her minder milieuvervuiling door het transport ervan.
  1. Een blok zeep bevat nauwelijks toevoegingen als conserveringsmiddelen. Puur natuur dus. Bij de wereldwinkels en fairtradewinkel vind je bovendien vaak stukken die eerlijk zijn gemaakt.
  1. Je kunt nóg langer met een blok doen als je m samen met een puff gebruikt. Zo gaat het lekker schuimen en gebruik je er nog minder van.
  1. Tenslotte kun je zeep tussen je kleding in de kast stoppen. Je kleren ruiken dan heerlijk naar het geurtje dat jij het lekkerste vindt.

Wat gebruik jij onder de douche? Wij zijn heel benieuwd. Laat het ons weten. Praat mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Reageer ook