fb
Damespraatjes Damespraatjes

Verpest je je dieet als je in het weekend ongezond eet?

dieet weekend

Nu ik op dieet ben, komen er steeds meer vragen naar boven. Is elke calorie hetzelfde? Moet je wel eten na 20:00 uurKan je afvallen zonder sporten? En: verpest je je dieet als je in het weekend ongezond eet? Ik ging op zoek naar het antwoord!

Niet zo simpel

Het antwoord is niet zo simpel, want hoe ongezond is te ongezond?  Wordt kwark ingewisseld voor volle chocoladevla, crackers worden een hamburger met friet en je gezonde diner wordt een dikke, vette pizza? Ja, dan kan je ervan uitgaan dat je in het weekend meer gewicht aankomt dan je die week was afgevallen. En dat is zonde.

Lees ook: Mara fantaseert over haar droomauto: “Ik zou er het liefste een heel hockeyteam in kwijt kunnen”

Dieet van alleen water en sla

Maar één dag per week iets eten waar je de hele dag al naar uitgekeken hebt, dat is helemaal niet slecht! Het is zelfs hartstikke goed. Het zorgt ervoor dat jij het dieet langer vol kan houden én je lichaam blijft gewend aan soms ongezond eten. Want zodra jij klaar bent met diëten en je hebt gedurende die periode alleen op water en sla geleefd, dan vliegen de kilo’s er aan wanneer je weer af en toe wat ongezonds gaat eten.

Een dag in het weekend eten wat je wil

Kortom: ben je op dieet? Eet in het weekend op één dag lekker wat je wil. Maak het niet te gek, maar kies dat ene product of gerecht waar je al de hele week naar snakt. In mijn geval is het een super grote hamburger met extra kaas en bacon. Biertje erbij en smullen maar. Ik kan echt niet wachten! En zondag? Zondag voel ik me dan weer super gemotiveerd om die burger er lekker af te sporten.

Waar kijk jij al de hele week naar uit? Of kan jij het niet over je dieethart verkrijgen om in het weekend wél ongezonde dingen te eten? We zijn heel benieuwd!

Lees ook: Mara gaat op dieet en moet 10 kilo afvallen

Mara-Blikslager-760x440

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook