fb
Damespraatjes Damespraatjes

Afvallen zonder sporten: is het mogelijk?

Regelmatig zie je op internet verhalen voorbij komen van mensen die heel veel gewicht hadden verloren en hier bijna niks voor hebben hoeven doen. Over het algemeen zijn dit soort berichten reclame en is er gesjoemeld met de resultaten, dus klikken veel mensen weg. Maar is het echt mogelijk om op een gezonde manier afvallen zonder dat je drie keer per week naar de sportschool gaat? We gingen op zoek naar het antwoord!

Om af te vallen moet je meer calorieën verbranden dan je tot je neemt. Dat weten de meeste mensen wel. Door te sporten verbrand je calorieën en gaat dit proces dus extra snel. In dat kader kan sporten zeker een positief effect op je gewicht hebben! Waar veel mensen echter de mist mee ingaan, is dat ze denken dat ze meer calorieën hebben verbrand dan dat ze werkelijk hebben gedaan.

Voorbeeld: met een half uur rustig joggen, verbrandt een vrouw zo’n 350 calorieën. Dit is natuurlijk best veel, maar als je na het sporten beloont met een volkorenbol met kaas en ei, heb je al weer bijna meer calorieën tot je genomen dan je hebt verbrand. Houd dus goed bij hoeveel je verbrandt en hoeveel je tot je neemt!

Maar, dan het afvallen zonder sporten… Er wordt weleens gezegd dat 80 procent draait om voeding en slechts 20 procent om sporten. Naar het bovenstaande voorbeeld gekeken is dat heel logisch! Door gezond te eten en minder calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt, kan je ook gewoon afvallen. Bij sommige mensen gaat het zelfs makkelijker!

Heb jij een keer veel gewicht verloren? Hoe heb je dat toen gedaan?

Lees ook:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook