fb
Damespraatjes Damespraatjes

Mara gaat op dieet en moet 10 kilo afvallen

Als je denkt dat het leven van een blogger makkelijk is, dan heb je het mis. Ja, je krijgt veel gratis spullen om te testen. Ja, je bent eigen baas. En ja, het is super afwisselend. Maar het heeft ook nadelen. Al te diep ga ik daar niet op in, maar één van de nadelen is dat ik ook heel veel moet eten en drinken. Niet alleen thuis bij het proberen van een nieuw recept, maar ook op events en wanneer ik een restaurant test. Langzaam maar zeker vlogen de bloggers-kilo’s er aan en als ik heel eerlijk moet zijn, word ik echt te dik. Time for a change!

Laat ik voorop stellen: ik ga niet afvallen omdat ik er zelfverzekerder van wil worden. Zelfverzekerd ben ik al en ik geloof dat het niks te maken zou moeten hebben met hoeveel je weegt. Er zijn natuurlijk mensen die zich wel zekerder voelen door een bepaald gewicht op de weegschaal. Ik niet. Mijn motief om af te vallen is mijn gezondheid. Niet dat ik nu ziek ben, maar ik zie veel ouderen met gezondheidsklachten doordat ze veel te dik zijn. Het patroon van ongezond eten NU verbreken kan op latere leeftijd alleen maar voordeel opleven.

Hoe ga ik het aanpakken? Nou, zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik gek op wijn en kaas. En dan het liefst tegelijkertijd. Ook van chickenwings, patat en pasta word ik heel gelukkig. En ook dat het liefste in combinatie met een goed glas wijn, ijskoude bierie of een flinke cocktail. Hier helemaal afscheid van nemen zal ik nooit doen, maar in ieder geval wel van minstens de helft van de hoeveelheid die ik nu naar binnen werk.

Het beeld van een barhangende, sombrero dragende, bier drinkende Mara zal je een stuk minder zien de komende maanden.

Het beeld van een barhangende, sombrero dragende, bier drinkende Mara zal je een stuk minder zien de komende maanden.

Mijn doel: op 1 juni 2016 ben ik 10 kilo lichter dan op 18 februari 2016. Dat houdt in104 dagen (14,86 weken, 3,43 maanden of 0,28 jaar) de tijd heb om dit te bereiken. 10 kilo in 14 weken moet te doen zijn. Toch? Dit betekent dat ik 0,71 kilo per week zal afvallen. Haalbaar. Mits ik de wijnfles doordeweeks dicht kan houden.

Naast minder wijn drinken en borrelhappen eten, ben ik ook van mening dat mijn hele eetpatroon wel wat gestructureerde mag. Meestal denk ik pas na over ontbijt wanneer ik hongerig op mijn werkplek zit. Ook mijn lunch wordt kant-en-klaar ingevlogen vanuit de AppieHein. Als ik alle dieet goeroes moet geloven is food prep EVERYTHING. So food prep it is. Om mijn food goed te kunnen preppen lijkt het me een slim idee om een eet-schema voor een week op te stellen. Zo weet ik wat ik moet kopen, prepareren en opeten.

Denk jij nou: “Goh, ik zou over 104 dagen ook wel 10 kilo lichter willen zijn”. Doe dan met me mee! Als je je emailadres naar [email protected] stuurt, mail ik jou elke week mijn eetschema door. Ik ben natuurlijk geen diëtist, maar ik zal elke week mijn best doen om het een gevarieerd en uitvoerbaar te maken.

Ik houd jullie op de hoogte!

Lees ook: 10 simpele trucjes om minder te eten

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Alies -

Het is al 1juni geweest, maar zou ik je eetschema,s nu nog kunnen krijgen aub.

Gr. Alies

Els -

Ook ik wil graag mee doen Mara

Liesbeth -

Ik doe graag met je mee Mara

marga snabilie -

graag doe ik mee met Mara !

Reageer ook