De afgelopen tien jaar ben ik zeven keer verhuisd. Ja, je leest het goed: zeven keer! Als ik aan al deze verhuizingen terugdenk, krijg ik het spontaan benauwd. Verhuizen, hoe goed je het ook regelt, blijft een stressvolle gebeurtenis. We weten allemaal: tijdens stressvolle periodes, gaan dingen makkelijker mis. Zo ook bij het verhuizen. Door mijn jarenlange verhuis-ervaring (haha, ik vind dat ik dat wel over mezelf mag zeggen), heb ik veel goede tips verzameld.
1. Neem de tijd voor het inpakken
Ik heb de fout bij vijf van de zeven verhuizingen gemaakt: op het laatste moment alles in dozen mikken, tape erover en er in het nieuwe huis achterkomen dat zeker de helft van de spullen weg had gekund. Door zorgvuldig in te pakken en in je oude huis al te bepalen welke spullen niet meehoeven, hoef je minder dozen te sjouwen en uit te pakken. Neem daarnaast ook de tijd om de dozen goed te labelen, zodat je weet wat erin zit en waar ze in het nieuwe huis naartoe moeten.
2. Schakel hulptroepen in
Verhuizen is zwaar, zowel fysiek als emotioneel. Schakel alle hulptroepen in die je kunt krijgen. Laat je budget het toe? Ga dan zeker voor een professioneel verhuisbedrijf. Wist je dat zij zelfs het demonteren van meubels en het inpakken van de dozen voor hun rekening kunnen nemen? Moet je het met een kleiner budget doen? Vraag dan je familie en vrienden om te helpen.
3. Regel de juiste hulpmiddelen
Verhuizen wordt een stuk makkelijker met de juiste hulpmiddelen. Denk aan stevige verhuisdozen, een steekwagen voor zware spullen, verhuisdekens om te voorkomen dat meubels of je huis beschadigen en eventueel een verhuislift (als je op een hogere verdieping woont of komt te wonen). Deze spullen kan je gewoon huren en ze leveren je enorm veel tijd op. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je spullen niet beschadigen of zelfs kapot gaat. Uiteindelijk helpt het je veel geld te besparen!
4. Maak het gezellig
Of je nou met een groep van je beste vrienden of een stel professionele verhuizers aan de slag gaat: maak het gezellig! Regel koffie, thee, broodjes en lekkers voor iedereen die je helpt. Door de hulptroepen goed gevoed en tevreden te houden, zullen ze harder voor je lopen. Niet alleen bij vrienden en familie werkt dit zo, maar ook bij professionals! En voor jezelf is het ook stukken fijner!
5. Rond het af
Aan het einde van een lange verhuisdag (of misschien zelfs wel dagen) is het maar wat verleidelijk om lekker op de bank te ploffen. De kunst is om nu nog even door te pakken en zo veel mogelijk dozen uit te pakken. Denk aan je beddengoed, het koffiezetapparaat, handdoeken, ontbijtspullen en kleding voor morgen. Zo slaap je een stuk lekkerder en kan je er de volgende dag een laatste klap op geven.
Hoe vaak ben jij in je leven verhuisd? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.