fb
Damespraatjes Damespraatjes

Veilig stopcontacten schoonmaken – zo doe je dat!

Veilig stopcontacten schoonmaken

Vieze stopcontacten, we hebben er allemaal soms last van. Ze schoonmaken blijft een dingetje… Stroom en water zijn immers niet elkaars beste vrienden. Gelukkig kan je veilig stopcontacten schoonmaken en kan je pijnlijke schokken en kortsluiting gewoon voorkomen. Hoe je dat doet? Lees mee!

Veilig stopcontacten schoonmaken

Elektriciteit

Wanneer je de stopcontacten gaat schoonmaken, doe je er verstandig aan altijd de stroom er even af te halen. Je hoeft hiervoor heus niet het hele huis van het stroom af te halen, maar alleen de schakelaar van de plek waar je bezig bent is voldoende. De kans dat er tijdens het schoonmaken iets gebeurt is klein, maar neem gewoon het zekere voor het onzekere. Na het boenen kan je de stoom er weer opgooien!

Babydoekje

Is het stopcontact een beetje stoffig en zitten er geen hardnekkige vetvlekken op? Dan kan is een babydoekje vaak voldoende om het stof te verwijderen. Babydoekjes zijn super geschikt omdat ze weinig agressieve ingrediënten bevatten en zo dus niet je verf of behang aantasten.

Lees ook: Zo hang je een wc-blokje in de wc

Ammonia

Heb je wel last van wat vetvlekken of andere moeilijk te verwijderen plekjes? In dat geval kan je een beetje ammonia op een vochtig doekje doen en hiermee het stopcontact schoonaken. Let hierbij wél op dat je niet de muur meepakt, dit kan namelijk je behang of verf ruïneren.

Kapjes eraf

Zijn jouw stopcontacten écht vies en vettig? Zoals bijvoorbeeld een stopcontact achter het fornuis? Dan kan je het beste de kapjes eraf schroeven en deze in een badje met ammonia of bakingsoda laten weken. Even afpoetsen, goed afdrogen en ze zijn weer klaar om vastgeschroefd te worden. Let op: zorg ervoor dat de kapjes honderd procent droog zijn, voordat je ze weer op het stopcontact schroeft. We willen geen ongelukken!

Veilig stopcontacten schoonmaken, wist jij al hoe dat moet? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Bron: Vtwonen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Toevallig vandaag gedaan. Eraf gehaald en in een badje met Dreft.

Reageer ook