fb
Damespraatjes Damespraatjes

Uitdaging voor 2022: elke maand 100 euro extra sparen. Hoe doe je dat? 

bespaardeals-besparen

Over het algemeen kan ik goed met geld omgaan. Alleen in december faal ik hopeloos. Zeker als Kerst nadert en ik in tijdnood dreig te komen, dan gaat het mis. Maar voor het nieuwe jaar heb ik een goed voornemen: ik ga besparen. Hoeveel? Honderd euro per maand!

Alle kleine beetjes helpen. Ik hoor het anderen zo vaak zeggen, en denk dan: ja, ja. Maar ik wil het snel en groot. Inmiddels weet ik dat je een olifant niet in één keer kan opeten. Dus heb ik me voorgenomen om vanaf januari 2022 honderd euro per maand te besparen. Het klinkt als een enorme uitdaging, maar volgens mij is het prima te doen.

Hoe bespaar je geld?

Hoe kun je maandelijks geld besparen? Daarover zijn vele boeken geschreven. Zo herinner ik me de Vrekkenkrant, een krantje dat vol bespaartips stond. Zoals een theezakje twee keer gebruiken. Vond ik niks; het zet geen zoden aan de dijk en bovendien lijkt het me niet heel smakelijk. Maar als je het een beetje slim aanpakt, kun je behoorlijk besparen. Hoe? Bijvoorbeeld met Bespaardeals en andere voordeeltjes.

Bekijk je zorgverzekering

Deze maand nog heb je de tijd om over te stappen op een andere zorgverzekering. Het loont vaak de moeite om te onderzoeken of je niet te veel betaalt. Soms bieden zorgverzekeraars hetzelfde pakket dat je nu hebt voor een paar tientjes goedkoper aan. Per maand. Laat het verschil twintig euro zijn, dan heb je op jaar basis tweehonderdveertig euro bespaart. Hoefde je nauwelijks iets voor te doen.

1 + 1 gratis

Iedereen die denkt dat ik nog steeds niet grijs ben, heeft het mis. Ik verf mijn haar al jaren. En al die jaren heb ik nog nooit de volle mep voor haarverf betaald. Door wekelijks de aanbiedingen van drogisterijen uit te pluizen, koop ik mijn favoriete verf altijd als het in de reclame is. 1 + 1 is mijn favoriet en daar mik ik telkens op. Hetzelfde geldt voor wasmiddelen, deodorant en shampoo.

Bespaardeals

Dagelijks krijg ik kortingen, bespaardeals en andere voordeeltjes van verschillende aanbieders in mijn mail. Bijvoorbeeld van Groupon, Social Deal, Pepper.com en Bespaardeals. In een kwartiertje tijd kan ik ook weer het een en ander besparen. Bijvoorbeeld op weekendjes weg, een dagje sauna met mijn lief, maar abonnementen op kranten en tijdschriften met flinke korting komen ook regelmatig voorbij. Deze aanbiedingen bekijk ik op een vast tijdstip: elke ochtend voordat ik aan het werk ga. Door daar regelmaat in te brengen, houd ik het makkelijk vol. De kunst is wel om je niet te laten verleiden iets te kopen dat je niet van plan was, maar alleen wat je gebruikt. Stick to the plan!

Trui aan!

Een bespaartip die enorm voor de hand ligt, is te letten op je thermostaat. Zeker nu komend jaar de energieprijzen de pan uitrijzen, is het beslist de moeite waard om wat vaker een trui aan te trekken en de thermostaat een paar graden lager te zetten. Doe dat ook een uur voordat je naar bed gaat. Ook vergelijk ik jaarlijks energiebedrijven. Door over te stappen bespaar ik zo maar tientallen euro’s. Tikt lekker aan op jaarbasis.

Wat eten we vandaag?

Op je boodschappen kun je ook flink besparen. Ten eerste kun je de folders en aanbiedingen op apps van je favoriete winkel volgen. Door niet elke dag boodschappen te doen, maar een keer in de week, word je niet verleid om producten in je karretje te gooien die je eigenlijk niet nodig hebt. Kook voor twee dagen. Gerechten als macaroni en stamppotten zijn eenvoudig in te vriezen. Gooi alleen aanbiedingen in je karretje als je ze ook daadwerkelijk gebruikt en niet omdat het zo lekker goedkoop is. Bereken wat je gemiddeld per week aan boodschappen kwijt bent en ga daarop bezuinigen. Als je je bewust bent van wat je uitgeeft, kun je nog scherper shoppen.

In ’n potje ermee!

Mogelijkheden genoeg dus om elke maand minimaal honderd euro ‘over’ te houden. Zet dit bedrag op een aparte rekening of stop het in een potje. Aan het eind van het jaar heb je dan een mooi bedrag waarvan je wat leuks kan doen.

Lees ook: Marisca en Patrick sparen in digitale spaarpotjes

Heb jij nog slimme bespaartips? Deel ze in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook