fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tuin supersnel bladvrij maken? Met dit trucje werkt het!

bladvrij maken trucje

Binnenkort komt de gemeente bij ons de straten bladvrij maken. Onze buurt is meestal vroeg in de ochtend aan de beurt. Als het buiten nog wat schemert stroomt de straat vol met mannen met apparaten op hun rug, een beetje zoals de Ghostbusters. Stoer! Behulpzaam! Spuiten ook je oprit schoon als je het vriendelijk vraagt, maar aan mijn hele tuin wagen ze zich niet. Zou ook niet netjes zijn naar de andere buren en de gemeentegelden waaruit ze betaald worden. Dus er zit niets anders op dan mijn tuin zelf bladvrij te maken. Maar iets weerhoudt me!

Lees ook: Monique’s man drukt altijd zijn snor als er in de tuin gewerkt moet worden

Een megaklus

Mijn tuin bladvrij maken is niet een klusje van een half uurtje. Ik zal er zeker een dagdeel voor uit moeten trekken, want er ligt zoveel. Ik had ooit een handige bladblazer en -zuiger. Maar maakte de fout om het snoer op te laten zuigen door de bladzuiger en die werd meteen verpulverd in het apparaat. Sindsdien durf ik niet meer zo goed met dat soort apparaten te werken. En een beetje harken en bladeren in een bak doen zag ik ook eigenlijk wel als een goede workout, dus een nieuwe bladblazer en -zuiger is er niet meer gekomen. Maar toch wil ik in rap tempo van mijn bladeren af. Hoe doe ik dat? Ik ging op zoek en kwam een heel handige truc tegen om mijn tuin snel bladvrij te krijgen. Kijk hieronder in het filmpje kun je zien hoe het werkt.

Slimme truc om tuin snel bladvrij te krijgen

Met een grote metalen plaat gaat die man in het filmpje over het grasveld en duwt de blaadjes op een grote hoop. Ik hoef de bladeren alleen nog maar in de bak te doen of aan de weg te leggen voor de “Ghostbusters”. Soms vraag ik me af, waarom ik niet zelf op dit soort handige trucjes kom. Ik ga het in ieder geval proberen. Jij ook? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook