fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips van Ria van de Action fanpage om somberheid te voorkomen deze herfst!

De warme, zonnige nazomer in september waarop velen hoopten, heeft zich dit jaar niet echt laten zien. Regen, wind en een nog beste hoge temperatuur zijn ons voorgeschoteld. Bij het vallen van de blaadjes ligt bij sommigen somberheid op de loer. “Ik heb een aantal artikelen gevonden waarvan een mens blij wordt,” lacht Ria van de fanpagina van de Action.

“Ik hoef niet zo lang na te denken over artikelen die me blij maken in de herfst. Eigenlijk ben ik niet zo dol op dit jaargetijde, ik hou van het zonnetje, lekker buiten zitten, de barbecue aan en gezellig tot in de late uurtjes buiten zitten met een wijntje, goeie vrienden en fijne gesprekken. Voor mij hoeft die kou niet en met regen heb ik al helemaal niets.”

Toch moet Ria bekennen dat ze de afgelopen week heeft genoten. Ze was samen met haar man een paar dagen in Sauerland en zag daar prachtige herfstkleuren waarvan ze voor het eerst genoot. Dat gezien hebbende wil ze nu het liefst de regen en kou overslaan en gelijk aan het voorjaar beginnen. Helaas. Dat lukt niet. Maar waar wordt Ria blij van tijdens de herfst?

Warmte

“Warmte, daar word ik blij van. Warmte in huis, de houtkachel aan, met een dekentje op de bank, een mooie film kijken of in een spannend boek duiken.” Bij Action zijn plaids te koop in verschillende soorten en maten. Tegenwoordig worden er ook boeken verkocht voor een paar euro.

Mooi servies

“Blij word ik ook van een lekkere kop koffie, bij Action heb je fantastisch servies, soms moet je gewoon in de serviesschappen kijken en dan kom je de leukste mogelijke kopjes, schoteltjes, schaaltjes en borden tegen voor een prikkie.”

Chocola

Net als veel andere vrouwen wordt Ria happy van chocola. Vroeger kreeg ze bij hoge uitzondering een koetjesreep. “Action verkoopt ze ook, en op de één of andere manier voelt het als een soort van nostalgie om zo’n lekkere chocoladereep in je mond te stoppen. Hij smelt op mijn tong en ik moet me bedwingen om er niet nog één gelijk uit de wikkel te halen.”

Bad

De warmte zoekt ze ook op in het bad. “Lekker met een boek in bad kan ik uren volhouden, geurige badschuim of badolie, natuurlijk ook bij Action vandaan erbij en relaxen maar.”

Kaarsjes en kids

“Verder is voor mij warmte mijn gezin om me heen, vooral als de oudsten ook weer even thuis zijn uit hun studentenkamertjes kan ik erg genieten, mijn Action kaarsjes aan, en uren luisteren naar de ‘spannende’ verhalen van mijn kinderen van de dingen die ze doordeweeks mee maken. Soms zou ik ook student willen zijn, best een tof leven hebben mijn kinderen.”

Ria weet dus wel waar ze blij van wordt als het wat minder gaat. “Ja vooral van warmte, kaarsjes, koffie, chocola, een warm dekentje, maar vooral van de warmte van lieve mensen om me heen. En die heb ik. Ik ben een gezegend mens.”

Like jij Damespraatjes al op Facebook?
Like jij de Action Fanpage al op Facebook?

Ria schreef voor Damespraatjes ook een artikel met vijf tips om een regenachtige dag door te komen.

Lees ook: Hoe kun je jouw kind laten ontdekken wat hij écht leuk vindt

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook