fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vijf tips van Ria van de Action Fanpage om deze regenachtige dag door te komen

Ria van de Action is nog maar een week in Nederland en verlangt nu al terug naar Florida waar ze met haar gezin vier weken vakantie vierde. “Ons vliegtuig landde en het kwam met bakken uit de lucht. Ik wist gelijk wat het Nederlandse weer met me doet. Ik ben een mens van de zon. Heb niets met kou en regen.” Om het draaglijk te maken dook Ria de Action in om vijf artikelen te shoppen die je deze natte dag door helpen te komen.

Niet dat het in Florida nooit regent, maar daar leek het volgens Ria op een douche. “Ik heb gewoon staan dansen in de regen. Heerlijk die warme druppels. In Nederland voel ik me altijd een beetje down bij triest weer. Ik vind zon fijner, ik houd van buiten zijn. Ik denk sterk aan overwinteren of een winterslaap,” schatert ze.

Verzopen katje

Het eerste regenartikel had Ria al snel nodig. “Renske moest deze week weer naar school en het plensde. Ze gingen kanoën. Arm kind. Dus regenpak aan, anderhalf uur fietsen, toen dat bootje in waar ze nog een bui over zich heen kreeg en toen weer anderhalf uur naar huis fietsen. Als een verzopen katje kwam ze thuis. Ik heb er lekker op de bank gezet met een heerlijke deken van de Action. Kon ze bijkomen.”

Regenpakken

Ria zocht ook naar een regenmeter, maar kon die niet vinden. “Ik ben altijd nieuwsgierig hoeveel er nou echt valt, maar helaas. Een meter daarvoor was er niet.” Wel trof ze er regenpakken in verschillende kleuren en maten en daarnaast lagen regenponcho’s. Kosten zestig cent en zijn superhandig voor als je wordt verrast door een buitje. “Ik heb ze altijd in de caravan. Natuurlijk gooien wij ze niet weg: even uithangen, drogen en dan kunnen ze gewoon nog een rondje mee.” Waar je ook nooit genoeg van kunt hebben: paraplu’s. Te kust en te keur bij de Action.

Blij werd onze shopster van de regenlaarsjes. “Hoe fijn is het voor kinderen om lekker in de plassen te stampen? Mijn kinderen waren nooit bang voor een bui en speelden buiten, wat voor een weer het ook was. De laarsjes bij de Action zijn te leuk.”

Ria filosofeert

Ria zucht. Afgelopen week is ze zo vaak natgeregend als ze haar hondje uitliet dat ze meer dan ooit verlangt naar Florida. “Ik wil terug naar de zon, naar de rust en lekker in mijn strandstoel relaxen op het strand en mijmeren over de mooie dingen van het leven. Om nou niet helemaal in een regendepri te eindigen heb ik een mooie zin die ik laatst las. Het leven is als een regenboog, buien en zonneschijn zijn beide nodig om het leven kleur te geven. En zo is het maar net. Nou, vooruit, nog eentje dan: Het leven is niet wachten tot de storm gaat liggen, maar leren dansen in de regen. Mooi he? Denk daar maar eens over na,” besluit Ria filosofisch.

Artikelen die tegen een bui kunnen:

  1. Dekens. Er zijn fleece- en bontdekens verkrijgbaar.
  2. Regenpakken. Verschillende kleuren en maten.
  3. Poncho’s. Kun je na gebruik weggooien, maar je kunt ze ook uithangen en hergebruiken.
  4. Paraplus’s. Opvouwbare met gezellige prints en grote zwarte plu’s.
  5. Regenlaarsjes. In verschillende maten en prints.

Like jij Damespraatjes al op Facebook?
Like jij de Action Fanpage al op Facebook?

Ria schreef voor Damespraatjes ook een artikel over de baby- en kraamcadeautjes van Action.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook