fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips voor als het regent op de camping

Als je vakantieplannen maakt zie je je zelf toch bijna altijd voor je tent in het zonnetje zitten, terwijl de kinderen lekker het zwembad in plonsen. Helaas loopt het vaak anders en dan is kamperen geen pretje.

Voor iedereen die de elementen toch trotseert hebben we een paar tips.

1. Het opzetten van je tent in de regen. Kom je aan en komt het met bakken uit de hemel, dan raden we je aan om eerst even ergens een kop koffie te gaan drinken en buitenradar te raadplegen. Mogelijk is het binnen een uurtje droog en het is wel zo prettig om je tent op te zetten als het niet meer regent.

Ziet het er naar uit dat het nog wel een tijdje kan gaan duren met de regen? Dan zit er niets anders op dan of door te rijden naar het zuiden, een hotelletje te pakken of toch je tent opzetten. Als je voor het laatste kiest is het wel heel fijn als je je tent (en een extra grondzeil) bovenop de andere spullen in de auto hebt gelegd. Je kunt de rest van de spullen dan nog zo lang mogelijk droog houden.

Tip! Zet je luifel ook op. Je kunt je auto dan met de achterklep onder de luifel plaatsen, zodat je de auto droog kunt uitpakken.

Ziet het er naar uit dat het lang blijft regenen? Sluit hoekjes en kantjes van de tent af met waterdichte tape. En denk er aan dat je geen tassen tegen de tentwand aan zet.

Heb je je tent in de regen opgezet? Beloon jezelf dan lekker met een biertje in het kroegje op de camping en ga lekker socializen met de andere campinggasten. Wedden dat je de regen alweer snel bent vergeten?!

2. Houd de weerapps in de gaten en maak een planning. Terwijl je dat in de vakantie misschien liever niet doet. Maar in dit geval kan het wel handig zijn. Ga op de regendagen misschien alvast de souvenirs kopen, boodschappen doen of een museum bezoeken. Ziet het er naar uit dat de regen lang zal aanhouden, kijk dan of je misschien wat meer naar het zuiden kan rijden. Als het een paar dagen regent overleef je het wel, maar 2 weken regen in een tent is voor niemand een pretje.

3. Maak het knus en neem lekker de tijd voor elkaar. Het kan toch ook heerlijk zijn om een dagje in je tent te zitten terwijl de regen op je tentzeil tikt, spelletjes te doen, uitgebreid te koken of een potje te vrijen als de kinderen een knutselmiddag bijwonen in de kantine.

Heb jij nog leuke tips voor ons? Laat het dan zeker weten!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Reageer ook