fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een trend die blijft! Een stoere vloer van eikenhout

stoere vloer

Helemaal toe aan een nieuw interieur met een natuurlijke en robuuste uitstraling? Een stoere vloer van eikenhout kan het plaatje helemaal compleet maken. Vloeren van  eikenhout zijn geweldig te combineren met ruwe, onafgewerkte materialen. Hieronder geven we een aantal tips voor het uitzoeken van een eikenhouten vloer en geven ook wat voorbeelden. Geniet je mee?

Kies voor maatwerk

Wat voor vloer je ook kiest vakmanschap moet centraal staan. Door bewerkingen als roken, borstelen, verouderen en beitsen krijgt een vloer karakter. Wil je een stoere visgraat vloer of juist rechte planken? En naar welke legwijze gaat je voorkeur uit? Belangrijk om je wensen uitgebreid met een specialist te bespreken. Iedere methode heeft zijn voor- en nadelen. En vind je het moeilijk om online een keuze te maken? Ga dan eens langs in een showroom, bijvoorbeeld in Friesland bij Dutzfloors. Zij hebben ingerichte stijlkamers die je meteen een goed beeld geven van wat er mogelijk in je huis komt te liggen. Naast mooie vloeren voor in een stoer interieur, vind je er bijvoorbeeld ook geschaafde en Versailles vloeren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DutzFloors (@dutzfloors)

Je kunt een vloer natuurlijk zelf leggen, maar vaak is het verstandiger om dit door een specialist te laten doen. Je weet dan zeker dat het vakkundig gebeurt, zonder piepen of kraken naderhand. Ook is het fijn als je daardoor garantie op je vloer krijgt. Sommige bedrijven geven zelfs 15 jaar garantie. Dat geeft een veilig gevoel.

Kiezen uit groot assortiment

Het mooie van die stoere vloeren is dat het geweldig samen gaat met elementen als onbewerkte stenen, cognac leer en items van staal. Naast de kleur en afwerking kun je kiezen uit bijzondere patronen, waaronder Hongaarse punt en visgraat vloeren.

Hierboven hadden we het al even over de vloeren van Dutzfloors. Hun stoere vloeren herken je eerlijk gezegd meteen. Ze hebben meestal een duidelijke nerftekening, een verouderd uiterlijk of een intense kleur. Je kunt hen opdracht geven om een gloednieuwe vloer er zelfs doorleefd uit laten zien. Door die variatie is iedere vloer 100% uniek.

Stoere houten vloer met vloerverwarming

Houten vloeren kunnen op verschillende ondergronden, worden gelegd, zoals bijvoorbeeld alupate ondervloeren, tegels, hout of beton. Ligt er vloerverwarming onder en wil je dat graag zo houden? Dat hoeft geen probleem te zijn, veel vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Zeker bij eikenhouten planken die in Nederland worden gedroogd. Ze raken gewend aan het lokale klimaat en trekken niet krom – ook niet met vloerverwarming.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DutzFloors (@dutzfloors)

Ga jij binnenkort voor een stoere vloer? Al een idee hoe je ‘m gaat combineren in je interieur? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook