Kun je ziek worden van de regen?

Kun je ziek worden van deze vreselijke regen? Als ik deze vraag aan mijn collega’s op kantoor stel antwoordt bijna iedereen in koor: “Ik ben doodziek van die regen. Ik trek het niet meer, ik wil zon en voorjaar en wel NU.”

Officieel is het nooit aangetoond dat je van regen ziek kunt worden. Indirect kan dat wel het geval zijn. Hieronder hoe dat dan wel kan.

1. Door regen word je nat. En doordat je nat bent kun je het koud krijgen. Door die kou werkt je afweersysteem minder goed en ben je dus vatbaarder voor allerlei bacteriën die door de lucht zweven. Zorg er dus voor als je nat bent geregend dat je jezelf zo snel mogelijk afdroogt en opwarmt. Een lekker kopje thee zorgt ervoor dat je ook van binnenuit weer goed opwarmt.

2. Lekker met z’n allen naar binnen als het regent. In een goed verwarmde kamer waar meerdere mensen zitten die net uit een regenbui komen gedijen de bacteriën optimaal.  Zorg ervoor dat je dan juist goed blijft ventileren, was je handen na een niesbui en blijf een beetje uit de buurt van verkouden of zieke mensen.

3. Pluviale depressiviteit. Slecht weer en een gebrek aan zonlicht zijn de perfecte ingrediënten voor een dipje of een beginnende  depressie. Zeker in een periode dat het mooi weer “hoort” te zijn. Een tekort aan vitamine D is hier mede de oorzaak van. Zorg dat je leuke plannen gaat maken en houdt het slechte weer lang aan ga dan een dagje naar de sauna. Je voelt je daarna weer als herboren en kunt er weer even tegenaan.

Lees ook:


Reageer ook