fb
Damespraatjes Damespraatjes

Kun je ziek worden van de regen?

Kun je ziek worden van deze vreselijke regen? Toen ik deze vraag (het lijkt eeuwen geleden) een keer op kantoor stelde antwoordde bijna iedereen in koor: “Ik ben doodziek van die regen. Ik trek het niet meer, ik wil zon en wel NU.” 

Zouden regen en slecht weer er toe kunnen bijdragen dat de kans groter is dat je ziek wordt? Officieel is het nooit aangetoond dat je van regen ziek kunt worden. Indirect kan dat wel het geval zijn. Hieronder hoe dat dan wel kan.

1. Door regen word je nat. En doordat je nat bent kun je het koud krijgen. Door die kou werkt je afweersysteem minder goed en ben je dus vatbaarder voor allerlei bacteriën die door de lucht zweven. Zorg er dus voor als je nat bent geregend dat je jezelf zo snel mogelijk afdroogt en opwarmt. Een lekker kopje thee zorgt ervoor dat je ook van binnenuit weer goed opwarmt.

2. Lekker met z’n allen naar binnen als het regent. In een goed verwarmde kamer waar meerdere mensen zitten die net uit een regenbui komen gedijen de bacteriën optimaal.  Zorg ervoor dat je dan juist goed blijft ventileren, was je handen na een niesbui en blijf een beetje uit de buurt van verkouden of zieke mensen.

3. Pluviale depressiviteit. Slecht weer en een gebrek aan zonlicht zijn de perfecte ingrediënten voor een dipje of een beginnende  depressie (voeg daar ook de avondklok en lockdown aan toe). Zeker in een periode dat het mooi weer “hoort” te zijn. Een tekort aan vitamine D is hier mede de oorzaak van. Zorg dat je leuke plannen gaat maken en houdt het slechte weer lang aan maak dan toch ondanks alle ellende wat leuke online afspraken. Of kijk op de weerapp wanneer het weer droog is en plan voor die dag alvast een wandel of fietsafspraakje in.

Heel veel sterkte vandaag iedereen :-).

Lees ook:

 

Reageer ook