fb
Damespraatjes Damespraatjes

Smerige Birkenstocks? Vijf schoonmaaktips zodat je ze nog lang kunt dragen

Je haat ze of je vindt ze geweldig de slippers van Birkenstock. Een paar van mijn vriendinnen lopen erop en roemen de kwaliteit en het loopcomfort.  Mijn vriendinnen vinden het zonde om hun oude Birkenstocks weg te gooien, maar na een jaar dragen zijn ze wel vies. Op Libelle.nl kwam ik wat tips tegen om Birkenstocks schoon te houden.

Doordat Birkenstocks gemaakt zijn van kurk dragen ze heerlijk licht, maar kurk heeft de eigenschap dat het zweet en vuil absorbeert.

Vijf schoonmaaktips voor je Birkenstocks

1. Leg ze niet in een sopje. Dompel je slippers niet onder in water. De lagen kurk in de zool zullen zich volzuigen met water en loslaten van elkaar. Gooi ze daarom ook zeker niet in de wasmachine.

2. Gebruik babyshampoo of groene zeep. Maak een klein sopje en maak hier de slipper heel voorzichtig nat mee. Zo weinig dat het niet door de kurklaag wordt geabsorbeerd. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen!

3. Wrijf heel voorzichtig. Ga zeker niet hard boenen en wrijf met een doekje en niet met een borstel. Is het de eerste keer met het doekje met sop niet gelukt, herhaal het dan nog een keer.

4. Een papje van bakpoeder. Lukt het niet om het met groene zeep of babyshampoo schoon te krijgen maak dan een papje van bakpoeder (geen bakmeel) en water. Smeer een niet te grote hoeveelheid over het voetbed en laat het opdrogen, dit kan even duren. Daarna reinig je het voorzichtig met water, maar zorg dat het water niet je slipper intrekt.

5. Voorkomen is beter dan genezen! Stap vooral niet met smerige voeten in je slippers. Op die manier kun je er lekker lang mee doen! Maar wil je er schoon en  up-to-date bijlopen (ieder jaar komt Birkenstock met 2 nieuwe collecties) koop dan lekker een paar nieuwe Birkenstocks.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook