fb
Damespraatjes Damespraatjes

Tips voor mooie en slanke benen

slanke benen

Ze passen goed bij jurkjes, rokjes, pumps, sandaaltjes en slippers: slanke benen. Daarom wat tips om je benen mooi te krijgen zodat je trots over het strand kan lopen. Makkelijk is het niet want het effect van de energie die je erin steekt komt langzaam. Maar het is de moeite waard! Succes met het krijgen van een stel prachtbenen.

Slanke benen tip 1: Sportschool

De sportschool is dé plek waar je alles wat je nodig hebt binnen handbereik hebt. Crosstrainer, loopband, powerplate, ergometer (roeimachine), legpress en stepper. Met die apparaten verstevig je heel gericht je benen. Daardoor worden je spieren sterker en je benen strakker. Je zal ook zien dat de huid van je benen mooier wordt. Let erop dat je niet te snel effect wil zien, het duurt even. Dat is ook afhankelijk van hoe intensief je traint. Pas op dat je niet te intensief begint, dan loop je het risico dat je ermee stopt als je niet snel genoeg resultaat ziet. Blijf wel doorzetten!

Slanke benen tip 2: Vrije natuur

Is de sportschool niet aan jou besteed? Zoek het in de vrije natuur. Ga lekker wandelen en als je dat leuk vindt, hardlopen. Zoek uit waar je een trimbos bij jou in de buurt kan vinden. Dan kan je paaltje- en hekje-springen bij het leven. Wat dacht je van skeeleren/skaten? Goed voor billen én benen. Je kan natuurlijk ook krachttraining in de sportschool met wandelen combineren. Wil je slanke benen en niet zozeer gespierde benen, dan is het belangrijk minder krachtsport maar meer cardio te doen en spieren te rekken.

Slanke benen tip 3: Omhoog

Beweeg jezelf omhoog. Met de trap op je werk, op het station en op straat. Het is zwaar maar een goede manier om je spieren (en conditie) te verbeteren. Je hebt geluk als je in Limburg of een ander heuvelachtig gebied woont, dan kan je heerlijk bergen op- en afklimmen!

Slanke benen tip 4: Beensporten

Kies een sport die je met je benen doet. Voetbal, hockey, roeien, hardlopen, rugby, tennis, fietsen, dansen, spinning en Zumba. Ook goed zijn Pilates en Yoga. Bij een teamsport ‘moet je wel’ en dat helpt bij succesvol mooie benen krijgen!

Slanke benen tip 4: Zomerse teint

Lekker zonnen geeft je benen een bruin kleurtje en dat maakt ze meestal mooier. Ze zien er dan wat gezonder uit. Op langere termijn zorgt zonlicht voor huidveroudering dus smeer je benen in plaats daarvan eens in met een zelfbruinende bodylotion. Bijvoorbeeld tijdens die eerste rokjesdagen komt zo’n bruinmakende crème goed van pas. En je benen worden daar lang niet meer oranje van!

Hoe snel werkt dit?

Hoe snel heb je dan slanke benen? Natuurlijk hangt hoe snel je resultaat ziet van je leeftijd af en je genen. Wat voor lichaam je ook hebt, met deze tips krijg je zeker fittere, dus mooiere benen. En voor de rest van je lichaam zijn deze tips ook goed!

Bron: Valtaf.nl

Afbeelding: Lenin Estrada via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook