fb
Damespraatjes Damespraatjes

Met welke workouts in de sportschool verbrand je de meeste calorieën?

Ik sport mijn hele leven. Als kind was ik lid van een korfbalvereniging. Jij? Ja. Ik. De hele familie korfbalde. Ik begrijp het suffe imago ervan, maar het is verre van suf om het te beoefenen. Een groot pluspunt van deze sport vind ik nog steeds dat het gemengd is. Dat mannen en vrouwen moeten samenspelen. Dat levert een heel goede energie op. Ik hing mijn korfbalrokje op mijn achttiende aan de wilgen omdat ik geen tijd meer had voor een teamsport.

In plaats daarvan lag ik drie keer in de week om zeven uur ’s ochtends in het zwembad om baantjes te trekken. Schoof ik hinderlijk opgewekt en fit achter mijn bureau. Ik werd lid van een sportschool. Daar trainde ik zo’n drie keer in de week. Dertien jaar geleden maakte ik kennis met spinning en sindsdien ben ik daaraan verslaafd. Dus spin ik drie keer in de week en op de dagen dat ik niet spin, fiets ik buiten op mijn snelle fiets. Naast fietsen doe ik aan krachttraining. Krijg daar niet het uiterlijk van een kerel van? Nee. Integendeel. Ik streefde naar ‘Madonna-armen’, van die gespierde armpjes zonder wapperende kipfiletjes, maar dat doel liet ik snel varen. Zit niet in mijn genen. Discipline daarentegen wel. Twee keer in de week aan zware gewichten sleuren, levert een prachtig lijntje op. Zwaargewichten zijn waarschijnlijk amper onder de indruk van mijn spierballen, maar mijn jongens willen ze regelmatig zien en voelen.

Chagrijnig

Sporten doet mij goed. Het is onderdeel van mijn leven en als ik niet sport, word ik chagrijnig. De energie moet eruit en stroomt door het bewegen naar binnen. Daarnaast is het mooi meegenomen dat je door al dat bewegen veel calorieën verbrandt. Vanochtend, toen ik fietste door een mistige wereld die ontwaakte, vroeg ik me af met welke sporten je de meeste calorieën affakkelt.

Met deze workouts verbrand je de meeste calorieën

  1. Touwtje springen. Hoe simpel kan het zijn? Het is niet voor niets dat boksers springen als een malle. Je verbrandt er veel vet mee en je lichaam wordt er strakker van omdat je bijna alle spieren gebruikt. Voordeel van deze manier van snel calorieën verbranden is dat het goedkoop is. Alleen een touw en stevige schoenen. Meer heb je niet nodig.
  1. Kickboksen. Ook al zo’n fatburner. Het is een intensieve les waarmee je niet alleen veel vet verbrandt, maar ook beresterk van wordt. Je gebruikt je benen en je billen maar ook je schouders, rug en core worden op de proef gesteld.
  1. HIIT. HIIT staat voor High Intensity Interval Training; een keer in de week volg ik een grit-les op mijn sportschool. Een half uur lang ga je helemaal tot het gaatje tijdens deze les. Het is een combinatie van kracht en cardio. Doordat je hartslag hoog blijft, is de after burn hoog. Dat wil zeggen dat je na je les gewoon doorgaat met het verbranden van calorieën.
  1. Roeien op een apparaat. Daarbij gebruik je je beenspieren, rug- en buikspieren, de spieren in je borst, schouders en armen. Omdat verschillende spieren gelijktijdig worden belast, wordt er flink vet verbrand.
  1. Spinning. Naast dat ik het de leukste vindt, is het een van de beste calorieverbrandende lessen. Je krijgt er sterke benen van (je moet namelijk continu van houding veranderen. Staan zitten, staan zitten) en een waanzinnig conditie. Doorgaans duurt een les vijftig tot zestig minuten. Je fietst op opzwepende muziek die je door de pijn en vermoeidheid sleurt.

Maar het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt in de sport die je doet. Met tegenzin een uur lang het snot voor je neus trappen heeft geen zin. Misschien vind je het lekkerder om te wandelen. Doen! Zolang je maar beweegt.

Binnenkort zullen we ook een overzichtje geven van de meest intensieve groepslessen die je in de sportschool kunt doen.

Welke sport doe jij? We zijn benieuwd of onze lezers en lezeressen sportfanaten zijn. Vertel het ons in comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!  

Reageer ook