fb
Damespraatjes Damespraatjes

Seks hebben met je partner als je er eigenlijk geen zin meer in hebt?

Vroeger hoefden jullie elkaar maar aan te kijken en je kreeg vlinders in je buik en wilde in de armen zijn van je gozer. Het liefst zo dichtbij mogelijk en seks hoorde daarbij. Tegenwoordig moet je er niet meer aan denken. Je leest liever een boekje voor het slapengaan of kijkt nog een aflevering van je favoriete serie op Netflix. Als je je man naar boven hoort komen doe je net alsof je slaapt. En voelt je eigenlijk tekort schieten. En schaamt je hiervoor! Terecht?

You are not alone!

Misschien is het een schrale troost dat je niet de enige bent die na verloop van tijd binnen een relatie geen zin meer zin seks heeft. Zo’n 20% van de vrouwen loopt tegen dit probleem aan. Het kan verschillende redenen hebben, eerder schreef Mara daar al een artikel over: mogelijke oorzaken geen zin meer in seks.

Lees ook: Geen zin meer in seks na de bevalling? Deze tips kunnen je helpen

Maar goed! Fijn om te weten waar het mogelijk vandaan komt. En dat je niet de enige bent. Maar wat nu? Ga je seks opgeven en weiger je om met hem naar bed te gaan? Of ga je tegen je zin in seks hebben met je partner omdat je nou eenmaal vindt dat dat er bij hoort in een gelukkige relatie? En doe je er daarom alles aan om de lust op te wekken?

Seks is geen must!

In een goede relatie is praten heel belangrijk. Maar dat hoeven we je niet te vertellen. Het klinkt ook best als een open deur. Maar toch kan het moeilijk zijn om seks met je partner te bespreken. Misschien omdat jullie er nooit over spraken (maar het gewoon altijd deden). Of omdat je niet durft toe te geven dat je de gevoelens niet meer hebt uit angst om hem te kwetsen. Ga toch het gesprek aan!

Wat wil je wel en wat wil je niet!

Ook is het belangrijk om te ontdekken wat je niet meer wilt binnen jullie seksuele relatie. Vind je het bijvoorbeeld wel lekker om bij hem te liggen? Maar heb je zelf alleen dat gevoel van opwinding niet meer en wil je ook niet meer klaarkomen. Klinkt een beetje cru! Maar als je met je partner het gesprek hierover aangaat is het goed om te weten wat jij wel of niet wilt.

Wees duidelijk!

Bij veel vrouwen zakt na hun vijftigste de zin in seks weg. En bij sommige mannen ook. Vinden jij en je partner dat allebei niet erg? Dan natuurlijk geen probleem. Jullie relatie gaat naar een ander level! En weet dat er heel veel stellen zijn die dit prima vinden. Maar wat als jullie seksuele verlangens uiteen gaan lopen en je partner nog wel dringend behoefte aan seks heeft?

Need some help!

Komen jullie er samen niet uit en willen jullie toch voor een fijne relatie gaan en willen jullie nog wel 30 jaar samen verder? Het raadplegen van een sekstherapeut kan heel verhelderend werken. Het is misschien wel een flinke stap om te zetten, maar het kan een goede en waardevolle investering in jullie relatie zijn.

Lees ook: Alles wat je ooit over sekstherapie wilde weten (maar nooit durfde te vragen

Zou jij je ervaring willen delen?

We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen? Hoe zijn jullie ermee om gegaan toen je geen zin meer in seks had? Laat je het ons weten? Je kunt bij de comments onder dit artikel een reactie plaatsen. Maar een mail sturen is ook fijn, dan kunnen wij dit later (anoniem) verwerken in dit artikel: [email protected].

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook