fb
Damespraatjes Damespraatjes

Alles wat je over sekstherapie wilde weten (maar nooit durfde te vragen)

Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe het is om in je eentje of met je partner een sekstherapeut te bezoeken? Op de website van de Huffingtonpost kwamen we een mooi artikel tegen waarin een aantal heldere vragen werd beantwoord.

Wat gebeurt er eigenlijk tijdens een sekstherapie sessie?

Het hebben van seks maakt geen onderdeel uit van het spreekuur (hoe jammer je dat misschien ook vindt haha ;-)). Je zult er ook niet direct dildo’s of butt-plugs zien rondslingeren. Sekstherapie  is eigenlijk een vorm van psychotherapie, waarbij gepraat wordt over je seksleven en de focus ligt op seksuele gevoelens, houding, gedrag en hulp hierbij.

Wat voor soort mensen bezoeken een sekstherapeut en kun je ook alleen gaan?

Mensen vanuit allerlei milieus leeftijden, etnische achtergronden en seksuele geaardheid maken afspraken met een sekstherapeut. En ja, er zijn ook mensen die alleen gaan. Best wel cool!

Is het niet super ongemakkelijk om met een vreemde over seks te praten?
Omdat therapeuten weten dat het voor jou ongemakkelijk kan zijn zullen ze eerst over andere dingen met je praten. Zodra jij je wat meer op je gemak voelt zullen ze het onderwerp, bijvoorbeeld de erectiestoornis van je man, met je bespreken. En dan is het misschien juist wel fijner om dit met een specialist te bespreken dan met je beste vriendin.
Wat zijn zo’n beetje de onderwerpen waar je met een sekstherapeut over praat?
Problemen die vaak besproken worden met een sekstherapeut zijn een laag libido, uiteenlopende verlangens met je partner, erectiestoornissen, voortijdige of vertraagde zaadlozing bij mannen of opwinding, orgasmes en seksuele pijn bij vrouwen (vaginisme).
Krijg je huiswerk tussen de sessies in?

Jazeker! Het kan zijn dat je wat oefeningen moet doen. Zodra een therapeut doorheeft wat er met jou of jullie relatie aan de hand is dan kan het zijn dat je iets moet lezen of iets moet doen of uitproberen. Je kunt van alles verwachten waardoor er resultaat behaald kan worden.

Lees hier het hele artikel op de Huffingtonpost voor meer vragen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook