fb
Damespraatjes Damespraatjes

Aurora: “Schrok me rot toen ik ontdekte wie er op mijn zoontje had gepast”

Hylke, het vijfjarige zoontje van Aurora, zit in groep 1 van de basisschool. “Hij vindt het leuk op school en krijgt steeds meer vriendjes. Eerst vond hij het nog spannend om bij andere kinderen te spelen, maar inmiddels doet hij het regelmatig. Super leuk natuurlijk, zeker omdat Hylke enig kind is. Toch heb ik aan zijn laatste speelafspraakje een heel naar gevoel overgehouden…” 

Play date

Op school speelt Hylke regelmatig met Bram. “Bram zit ook in groep 1 en hij heeft al een paar keer bij ons thuis gespeeld. ‘Komt Hylke vandaag gezellig met ons mee?’, vroeg de moeder van Bram laatst op het schoolplein. Dat vonden Hylke en Bram leuk en de play date was een feit. Voor mij ook fijn, want ik had een rustig middagje alleen. Ook wel eens lekker!”

Beetje vreemd

Om 17:00 uur stapt Aurora op de fiets om Hylke op te halen. “Ik had niks meer van de moeder van Bram gehoord. Dat vond ik al een beetje vreemd, vaak krijg ik wel een foto ofzo. Op dat moment zocht ik er weinig achter. Ze zal wel druk zijn geweest met de kinderen. De zus van Bram had twee vriendinnen mee en ik kan me voorstellen dat het een gezellige boel was.”

Come in

Als Aurora aanbelt bij het huis van Bram, wordt de deur open gedaan door een jonge vrouw die ze niet kent. “‘Hello, who are you?’, vroeg ze aan Aurora. ‘I’m Hylke’s mother and I’m here to pick him up. Where is he?’, antwoordde ik, ietwat verbaast. ‘Come in. The kids are playing upstairs’. Ik volgde haar naar binnen en kwam in een enorme zooi terecht.”

Au pair

Aurora vraagt waar de moeder van Bram is. “Ze was op haar werk en zou pas laat thuis komen. Het meisje bleek de au pair te zijn. Net een week geleden in Nederland aangekomen en sprak geen woord Nederlands. ‘Can you please get Hylke from upstairs yourself? The kids don’t listen to me when I ask them to come’, zei ze. Ik ben naar boven gegaan, heb Hylke mee naar beneden genomen en ben vertrokken.”

Moest ervan huilen

Een heel raar gevoel houdt Aurora over aan de speelafspraak. “Op weg naar huis vertelde Hylke dat de moeder van Bram meteen na het ophalen naar haar werk vertrok en dat hij niks te eten of te drinken had gekregen. En omdat hij geen Engels spreekt, durfde hij er ook niet om te vragen. Ik had zo met mijn kindje te doen, dat ik ervan moest huilen. Boos heb ik een bericht naar de moeder van Bram gestuurd.”

Vind ik niet kunnen

In het bericht schrijft Aurora dat ze het niet vindt kunnen dat er zonder overleg iemand anders op haar kind past. “En ik heb gezegd dat als ik mijn kind aan iemand meegeef, ik verwacht dat het goed verzorgd wordt. De moeder van Bram appte terug dat ze het vervelend vond dat ik er zo over dacht en dat ze nooit eerder klachten van andere ouders heeft ontvangen. Geen excuses of blijk van berouw.”

Moet worden besproken

Aurora denkt nu wel twee keer na voor ze Hylke bij een ander kindje laat spelen. “Ik wil gewoon weten wie er op mijn kind past, dat is toch niet te veel gevraagd? Prima als dat een oppas is, maar dan vind ik het wel netjes dat dit met mij besproken wordt. Zeker als het een oppas is die pas een week in Nederland is en de taal niet spreekt. Dat is elke andere ouder met mij eens, toch?”

Afbeelding: Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Renate -

Beetje vreemd dat de moeder van Bram zegt nog nooit een klacht te hebben gehoord. Dit gaat dan toch ook eerder over haarzelf dan over een aupair die pas sinds een week over de vloer komt?

Fiene -

Ik kan het mij niet voorstellen dat er geen enkele ouder is geweest die er geen problemen mee had als een wild vreemde oppaste op het kind dan de moeder van Bram. Verder opgelost toch?

Reageer ook