fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nellie wordt gek van haar schoonmoeder: “Ze heeft lak aan onze opvoeding”

schoonmoeder ergernis

Rust, reinheid en regelmaat: dat is de aanpak die Nellie en haar man Jaap sinds een paar maanden hanteren. “De kinderen sliepen heel slecht, aten belabberd en waren vaak huilerig. We hebben toen in overleg met een pedagoge besloten om het roer helemaal om te gooien. Waar wij vroeger vooral deden waar wij zin in hadden, hebben we nu een veel strakker schema.”

Strak schema

“Elke dag gaat de wekker om 7 uur, wordt er om 7:30 ontbeten, 10:00 uur fruit gegeten, 12:00 uur geluncht en daarna een middagslaapje gedaan. Na het slaapje krijgen de kinderen een gezond tussendoortje en om 17:30 uur staat het eten op tafel. Na het eten gaan ze in bad en liggen allebei  om 19:00 uur in bed” somt Nellie op. “Het was in het begin echt wennen. We voelden ons een beetje neurotisch zelfs… Maar toen we merkten dat de kinderen hierdoor wél lekker sliepen, goed aten en ook nog eens vrolijk waren, wisten we dat we op de juiste weg waren.”

Voor de gezelligheid

Elke maandag past de schoonmoeder van Nellie op de kinderen. “Het is niet echt nodig, want ze kunnen ook gewoon naar de crèche. Toch vinden we het allemaal super gezellig. Je merkt dat de kindjes een hele goede band met oma hebben en ik heb het gevoel dat dit grotendeels door het regelmatige oppassen komt.”

Kinderen over hun toeren

Ondanks de gezelligheid en de goede band tussen oma en de kids, is Nellie niet helemaal tevreden met de oppasdagen. “Mijn schoonmoeder heeft totale lak aan onze opvoeding. Wij hebben haar uitgelegd dat het voor de kinderen heel belangrijk is om rust en regelmaat te hebben, maar het lijkt niet tot haar door te dringen. Ze houdt zich niet aan de slaaptijden en stopt ze vol met koek, snoep en ander lekkers.” Als Nellie ’s avonds thuiskomt uit haar werk, zijn de kinderen steevast over hun toeren. “Ook de volgende dag merk ik aan ze dat ze moe zijn en gewoon niet lekker in hun vel zitten.”

Gaat er niet in

Nellie heeft al meerdere keren met haar schoonmoeder gepraat en haar geprobeerd uit te leggen waarom het voor de kindjes zo belangrijk is om goed te slapen en gezond te eten. “Het gaat er gewoon niet in. Elke keer belooft ze beterschap, maar elke keer gaat het weer mis. Zij gaat om 18:00 uur lekker naar huis, maar wij zitten met twee doodvermoeide, huilende kinderen die niets anders dan snoep hebben gegeten. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen.”

Stoppen of doorgaan

Jaap, de man van Nellie, heeft voorgesteld om te stoppen met het oppassen, maar dat vindt Nellie heel jammer. “Mijn schoonmoeder is de jongste niet meer en zowel zij als de kinderen vinden het gezellig. Ik wil gewoon naar een oplossing waarbij zij zich aan onze regels houdt. Natuurlijk mag ze het gezellig maken, maar dat kan ook zonder kilo’s snoep en geen slaap.”

Jouw advies gevraagd

Wat zou jij Nellie adviseren? Laat jouw reactie onder in de comments onder dit artikel. 

Sarah: ‘Mijn fantasieën in bed worden steeds extremer, maar ik durf het mijn man niet te zeggen’’

fantasie echtgenoot niet delen
Het lijkt wel nu Sarah ouder wordt, ze steeds seksueler wordt. Ze heeft steeds vaker zin om met Gert te vrijen en opeens worden haar fantasieën steeds wilder. Het verwart haar en ze schrikt er soms van. “Dat ik voor me zie dat verschillende mannenhanden me betasten en ik dat heerlijk vind, is toch niet normaal?”

VERDER LEZEN

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

6 reacties

Evelien -

Kindjes naar de Crèche voor oppas en met schoonmoeder samen met de kindjes haar bezoek doorbrengen om oma betrokken te houden maar niet om op te passen.

Tricia -

Hé Joris je bent er weer… Hou’s op met dat betweterige gedrag door dit steeds te posten….
Met vriendelijke groet:Tricia

Wkh -

Creche ipv oma

Joris -

Herstel: op https://damespraatjes.nl/schoonmoeder-heeft-lak-aan-onze-opvoeding/ staat een nagenoeg identiek artikel met 6 eerdere reacties.

Joris -

Op https://damespraatjes.nl/schoonmoeder-lak-aan-onze-opvoeding/ staat een nagenoeg identiek artikel met 6 eerdere reacties.

Joris -

Op https://damespraatjes.nl/schoonmoeder-lak-aan-onze-opvoeding/ staat een nagenoeg identiek artikel met 6 eerdere reacties. Waarom een duplicaat met een nieuwe datum? Is het Maand van de Recycling?

Reageer ook