fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sandra wil geen koude voeten meer als ze ’s ochtends wakker wordt

De wekker is gegaan! Ik weet dat ik moet opstaan, maar heb vannacht niet zo lekker geslapen en zou het liefst nog een uurtje blijven liggen. De dekens heb ik al van me afgegooid want het is bloedheet in de slaapkamer. Ik besluit op te staan, zet mijn beide voeten op de vloer en voel de energie gelukkig weer mijn lichaam instromen. Zo even een kop koffie pakken en dan kan ik er weer tegenaan!

Koude voeten

Terwijl ik mijn koffie pak denk ik terug aan de tijd dat ik in Amsterdam woonde. Voor een student was ik best serieus haha. Ik studeerde hard, had diverse baantjes en speelde ook nog eens hoofdklasse waterpolo. Toen werd ik ook regelmatig moe wakker, maar hoe anders was het destijds als ik ’s ochtends mijn voeten op de vloer van mijn studentenwoning zette! Het laminaat was koud, kil en hard. En helemaal als je moe was. Het opstaan was op zijn zachtst gezegd zeer onprettig! Ik kreeg meteen hele koude voeten! En als ik dan mijn schoenen aandeed klaagden de onderburen van vanwege te veel lawaai! Ik nam me voor om dat anders te doen als ik ooit een echt huis zou krijgen.

Kurkonderlaag voor warmte en demping

Inmiddels woon ik al een aantal jaren in zo’n echt huis. In de woonkamer hebben we voor een eikenhouten parket vloer gekozen! Dat was best een kostbare investering. Het hele huis hiermee bevloeren zou veel te duur zijn. En, ik wilde ook eigenlijk dat er in mijn slaapkamer iets zou komen wat warmer aanvoelt en meer geluiddempend is. Dus kwam ik bij vloeren terecht met een kurkonderlaag, zoals Rigid vloeren. Net zoals met parket stralen de vloeren door hun reeds geïntegreerde kurkonderlaag warmte uit en dempen geluiden. Eigenlijk ideaal voor ons gezin.

Makkelijk zelf te leggen 🙂

Een bijkomend voordeel is ook dat het heel eenvoudig te leggen was. Wij hebben het laten doen, maar een beetje handige doe-het-zelver (hier herkennen wij ons zelf helemaal niet in haha) kan het zelf! Het werkt eigenlijk net zo als het leggen van laminaat! Wij hebben gekozen voor een vloer met een hout uitstraling omdat dat ook het beste bij ons huis past, maar er zijn meer mogelijkheden. Eigenlijk zou je even op de website van FloorHouse moeten kijken voor de mogelijkheden!

Waterbestendig

Wij hebben het op de overloop en in de slaapkamers laten leggen, maar omdat Rigid vloeren 100% waterbestendig zijn zou je het ook in de badkamer of keuken kunnen leggen. En laat je een mes op je vloer vallen, dan is deze niet meteen beschadigd, wat het heeft een hoge mate van krasweerstand! Best veel voordelen dus!

Nu is het zomer en lekker warm, maar als het over een paar maandjes winter is weet ik dat ik met warme voeten mijn eerste kopje koffie van de dag kan gaan pakken. En dat maakt het opstaan een stuk makkelijker!

Hoe is dat voor jou? Wat doe jij om geen koude voeten in de ochtend te krijgen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

 

 

 

Reageer ook