fb
Damespraatjes Damespraatjes

Advies Gevraagd: “Mijn man kan geen ruziemaken en loopt tijdens een conflict altijd weg”

ruziemaken

In ‘Advies Gevraagd’ leggen wij vragen voor aan jullie: de meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod. Wij nodigen jullie van harte uit om hier op respectvolle wijze op te reageren. Vandaag leggen wij een vraag van een anonieme lezeres voor. Haar man kan geen ruziemaken en loopt tijdens een conflict altijd weg. Wat zou jij haar adviseren. Hieronder haar verhaal!

Constructief ruziemaken

“Van vriendinnen hoor ik dat zij geregeld ruziemaken met hun partners. Natuurlijk niet dagelijks, maar zo nu en dan gaat het even goed los. Door deze ruzies worden dingen even opgeschud en dat leidt vaak tot verbetering. Constructief ruziemaken, zo noemt één van mijn vriendinnen dat ook wel. En nou net dát mis ik in mijn huwelijk.”

Geen mening

“Mijn man is een lieve man, die bijzonder weinig wensen heeft. Als ik hem naar zijn mening vraag, zegt hij vaak: ‘kies jij maar schat’ of ‘het maakt mij niet uit’. Dat vind ik lastig, want ik wil graag dat ook hij blij is met de keuzes die wij in het gezin maken. Dat hij een keer een vakantieland kiest of dat hij laat weten wat hij die avond zou willen eten. Het maakt hem allemaal geen moer uit en (hoe gek dat ook klinkt), dat begint me te irriteren.”

Weglopen

“Niet alleen heeft hij bijna nergens een mening over, hij kan ook geen ruziemaken. Als mij iets dwars zit of als ik boos ben, zal ik een conflict zeker niet uit de weg gaan. Mijn man gaat hier echter nooit in mee en als ik ook maar een beetje mijn stem verhef, dan loopt hij al weg. ‘Ik ga geen ruzie met je maken’, zegt hij dan. Hij gaat dan een stuk wandelen en komt er daarna niet meer op terug.”

Te laat opgehaald

“Laatst was ik heel erg geïrriteerd omdat hij onze dochter veel te laat van school had opgehaald. Het was al de derde keer dat ze bijna een uur op hem moest wachten. Met verheven stem zei ik dat ik hier met hem over wilde praten. ‘Op deze manier wil ik hier niet met je over praten’, zei hij. En weer verdween hij, zonder er later ook maar één keer op terug te komen. Ook als ik hem vraag of hij er over wil praten, zegt hij niks.”

Wat kan ik doen?

“Het is voor mij heel erg lastig om getrouwd te zijn met een man die ruziemaken lastig vindt en het allemaal geen moer lijkt te schelen wat er thuis gebeurt. Ook zijn wegloop-gedrag in conflicten maakt het er niet beter op. Hem verlaten ga ik niet doen, maar ik weet gewoon niet hoe ik met hem kan praten op een manier dat hij wel zijn betrokkenheid toont. Wat kan ik doen?”

Op respectvolle wijze deze lezeres van advies voorzien? Dat kan in de reacties onder dit artikel.

Foto door Monstera via Pexels

Schoonmoeder van Anna eist een vaderschapstest: “Gelooft niet dat het haar kleindochter is”

vaderschapstest

Al 15 jaar zijn Anna en Marijn (allebei 30 jaar) een stel. “We kennen elkaar van de middelbare school. Toen we bij elkaar in de klas kwamen was het gelijk raak. We kregen verkering en zijn nooit meer uit elkaar gegaan. Nu zijn we 15 jaar verder, hebben samen een huis en zijn sinds drie maanden de gelukkige ouders van Julie”, vertelt Anna. “We zijn ongelofelijk blij en trots. Toch is er iets heel naars wat zich momenteel in ons leven afspeelt… Mijn schoonmoeder twijfelt namelijk of Marijn wel de vader van Julie is. Ze wil dat we een vaderschapstest doen…. Verder lezen” 

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Anna -

“Constructief “ ruzie maken. 🤦‍♀️
Ga eens gewoon in gesprek .

Sanderien van Mul -

Je kunt ook eens proberen om normaal te praten met je man. Hoe kun je in godsnaam constructief zijn als je zo in je boosheid/woede zit? Dan loop ik ook weg. Koel eerst maar eens af zodat er een normaal, constructief gesprek gevoerd kan worden. Wie gaat schreeuwen, is al meteen af in mijn boekje. Je praat op een normale toon tegen me, waarin je best duidelijk kunt maken dat je boos/teleurgesteld/verdrietig/watdanook bent, maar je schreeuwt niet tegen me. Je man begrijpt het beter dan die idiote vriendinnen van je.

Joris -

Misschien moet je eens gewoon een goed gesprek voeren in plaats van overal maar ‘constructief ruzie over willen maken’.

Reageer ook