fb
Damespraatjes Damespraatjes

Ria van de Action: Wandelen is voor iedereen goed, je voelt je er gelukkiger door

Je kunt elke dag het snot voor je ogen fietsen, honderd kilo in de sportschool wegduwen, twintig banen zwemmen, maar uit onderzoek blijkt dat wandelen bijna net zo goed voor je is. Het is makkelijk, verbrandt calorieën, het kan alleen of in een groep, het kost niets en elke keer kun je kiezen voor een nieuw wandelavontuur. Ria van de Action vindt het heerlijk om te lopen en heeft een aantal handige spulletjes geselecteerd die onderweg goed van pas komen.

Ria wandelt haar hele leven en is er niet altijd fan van geweest. “Toen ik nog een kind was gingen we vaak met ons gezin wandelen, mijn ouders voorop en de kinderen konden volgen. Het was altijd hetzelfde rondje en ik had een ongelooflijke hekel aan die sportieve uitjes.” Tegenwoordig heeft Ria er plezier in, zeker nu ze hondje Joep heeft. Heerlijk vindt ze het om met hem het wijde veld of de bossen in te trekken. “Wandelen werkt therapeutisch voor mij. Soms heb ik zorgen die gewoon de hele dag in mijn hoofd malen of ik wil ergens even goed over nadenken en het lijkt wel alsof dat tijdens het lopen makkelijker gaat.”

Mooi stekkie

De omgeving waarin ze woont, helpt ook wel mee: Twente en Salland zijn schitterende plekken met veel natuur. “Dagelijks loop ik met Joep en telkens andere routes. Soms in het bos, maar vaak ook tussen de koeien of langs de Regge waar ik mijn vaste stekkie heb waar ik in de stilte lekker langs de waterkant op een plaid zit met een mooie boek. Heerlijk vind ik dat!” Overdag wandelen vindt Ria het fijnst, zeker als de zon schijnt. “Maar Joep wil er ook ’s avonds uit en gaat niet akkoord met een straatje om, hij wil het bos doorploegen.”

Reflecterende band

Als Ria ’s avonds erop uit gaat, draagt ze een reflecterende veiligheidsband van de Action zodat ze goed zichtbaar is. “Een leuke bijkomstigheid van op pad gaan met Joep, is dat ik regelmatig andere honden met hun baasjes tegenkom. En als Joep speelt met een hondenvriendje heb ik soms de mooiste gesprekken met zomaar wildvreemde mensen, gewoon midden in het bos, ik hou er van.” De rondjes met Joep zijn geen eindeloze wandelingen, die maakt ze wel als ze op vakantie is.  “Dan gaan we op stap met een rugzakje vol flesjes water en broodjes en trekken we er zo een hele dag voor uit. Bij Action verkopen ze opvouwbare rugzakjes, als het tasje leeg is kun je het opvouwen en in je broekzak stoppen,  reuze handig, ook vind ik het fijn om een bidon bij me te hebben, bij Action verkopen ze een sportset, waar een bidon bij zit, maar ook gelijk een handig heuptasje waar je je sleutels in op kan bergen.”

 

Samen wandelen

Wandelen ontspant Ria. Alleen lopen vindt ze fijn, maar soms is het ook heerlijk om samen met iemand te gaan. Onderweg heeft ze dan de mooiste gesprekken met vrienden of één van haar kinderen. “Al wandelend is het soms gewoon ook fijn om met iemand te praten en in elkaars hart te mogen kijken.” Echt speciale kleding trekt ze niet aan, maar wel goede schoenen met sportsokken omdat dat comfortabeler is. “Wandelen, ja wandelen is fijn, en ik zou het iedereen aan willen raden, het is goed voor je lichaam, maar vooral ook voor je hoofd. Wandelen is voor iedereen goed, je voelt je er fitter, sterker en heel vaak gelukkiger door,” besluit Ria.

Like jij Damespraatjes al op Facebook?
Like jij de Action Fanpage al op Facebook?

Heb jij het wandelen ontdekt? Wat brengt het jou? Waarom zou iedereen vaker zijn wandelschoenen aan moet trekken? Vertel het ons in de comments onder dit artikel!

Lees ook: Shopping-tip voor de Pinksteren

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook