fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara test de Vlekken Formule van XG2

Rode wijn, ketchup, balsamico, chilisaus en koffie… Allemaal dingen die ik héél vaak gebruik en waarmee het helaas ook héél vaak misgaat. Wanneer ik lekker aan het koken, eten of drinken ben, kan ik daar volledig in opgaan en hierdoor gebeuren er nog weleens ongelukjes. Zo gaan er regelmatig flessen rode wijn over tafel wanneer er (iets) teveel gedronken is, of laat ik een kop koffie over mijn witte blouse vallen als ik ondertussen ook de honden probeer te voeren. Dit soort ongelukjes zijn jullie vast wel bekend 😉 

In een eerder artikel waarin ik vertelde over de nieuwe schoonmaaklijn van Rob Geus, vertelde ik ook dat ik producten ga testen. Want als Rob Geus er blij van wordt, zijn wij natuurlijk heel benieuwd of wij er ook blij van worden! Daarom review ik de Aanslag Reiniger, Waterdicht Spray en Vlekken Formule van XG2. In deze review lees je alles over mijn test van de Vlekken Formule.

Vlekkenformule 1

Om dit optimaal te kunnen testen ga ik aan de slag met een van de grootste vlekmakers bij ons in huis: de Sriracha hot sauce. Deze hete saus gaat er bij ons met liters doorheen, maar heeft er ook al voor gezorgd dat we heel wat kleding en tafelkleden konden weggooien. Het zijn de meest hardnekkige vlekken die ik ooit gezien heb en het lijkt me dan ook een perfect product om deze test mee te doen. Hoppa, ik gooi een flinke eetlepel Sriracha over mijn witte tafelkleed.

Vlekkenformule 3

Een flinke lepel saus erop

Werkt het echt?

Natuurlijk laat ik het eerst even intrekken. Normaal gesproken ga je na het maken van de vlek pas op zoek naar schoonmaakproducten en doekjes, dus ook nu wilde ik het ‘paniek, waar ligt alles’ schoonmaak moment nabootsen. Snel race ik naar de wc om een stuk wc-papier te pakken en begin met deppen om de overtollige Sriracha weg te halen. Dit lijkt het alleen nog maar erger te maken, dus dat is goed voor de test. Vervolgens duik ik mijn (zeer chaotische) schoonmaakkast in om de Vlekken Formule te pakken. Ik spray een flinke hoeveelheid op het tafelkleed en lees dat ik het nu twee minuten moet laten intrekken. In deze twee minuten trek ik snel mijn wasgoed uit de wasmachine, want na het intrekken kan het tafelkleed in de wasmachine. Zo, en nu maar duimen.

Vlekken 4

Oeps, de vlek wordt alleen maar groter…

Vlekken 5

Een flinke hoeveelheid Vlekken Formule erop!

Een uurtje later komt mijn witte tafelkleed weer helemaal schoon uit de wasmachine! Wat een geweldig resultaat, dit had ik met deze saus niet verwacht. Mijn tafelkleed is helemaal schoon en kan ik vanavond gewoon weer gebruiken.

Vlekken 6

Resultaat: SCHOON

Vlekken 7

BRANDSCHOON!

Ik heb de Vlekken Formule nu gebruikt op een tafelkleed, maar het is ook heel geschikt voor oppervlakken die je niet in de was kunt gooien. Denk bijvoorbeeld aan een tapijt of je bankstel. Hier komen makkelijk vlekken op, maar zijn helaas lastig te reinigen. De Vlekken Formule komt ook bij dit soort schoonmaak-klusjes goed van pas!

Wat kost het?

De producten van XG2 zijn ontwikkeld voor de professionele markt, maar ze worden nu ook verkocht bij Jumbo. Doordat het professionele producten zijn, zijn ze van de hoogste kwaliteit en maken ze gebruik van de meest innovatieve formules. Hierdoor werkt het gewoon heel erg goed. Eerst gebruikte ik altijd een vlekkenspray van een ander bekend merk en betaalde daar meer dan € 6,00 voor. Dat doe je gewoon, want een nieuw tafelkleed, shirt of tapijt is duurder. XG2 is een stuk goedkoper, de Vlekken Formule kost € 2,99.

We hebben ook de Aanslag Reiniger en de Waterdicht Spray van XG2 getest. Ben je benieuwd of die ook goed zijn? Lees dan de reviews:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Marjolein -

Ook ik heb de vlekken spray
gebruikt op een roze T-shirt met oude chocolade vlekken erin. Even sprayen in laten trekken en wassen De vlekken zijn na 3.5 week erin te hebben gezeten volledig verdwenen

Greetje de wit - koning -

Ik heb het vlekkenspray gebruikt voor de bankstel, maar het werkt dus niet, allemaal verkoop praatjes dus,

Reageer ook