fb
Damespraatjes Damespraatjes

Review: Mara test de Waterdicht Spray van XG2

Eén van mijn grootste ergernissen is dat er water door mijn kleding of schoenen heen lekt als ik onderweg ben naar een leuk feestje of belangrijke afspraak. Het gebeurt me zeer regelmatig dat het kei hard begint te regenen als ik nét op de fiets stap. Super vervelend, en als je eenmaal nat bent, dan blijf je om de een of andere reden de hele dag koud. Natte sokken, natte mouwen en natte benen… Vreselijk! Het leek me dan ook een goed plan om de Waterdicht Spray van XG2 te testen. 

De Waterdicht Spray die ik in dit artikel test komt uit de nieuwe schoonmaaklijn waar hygiëne expert Rob Geus het gezicht van is: XG2. Al eerder verschenen er reviews van de Aanslag Reiniger en de Vlekken Formule, maar vandaar richten we ons dus op de Waterdicht Spray. Hij belooft jassen, schoenen, kleding, tentdoeken, enzovoorts te voorzien van een water- en vuilafstotende laag. Het textiel blijft luchtdoorlatend en je kunt het zelfs op lederwaren zoals suède en nubuck gebruiken. Ik ben heel benieuwd!

Ik ga de Waterdicht Spray testen op iets van mij dat héél vaak nat wordt en waardoor ik vaak natte voeten krijg: mijn felroze hardloopschoenen. Deze hardloopschoenen heb ik een tijd geleden in Miami gekocht en ik ben er nog steeds heel blij mee. Mijn blijheid met de schoenen komt vooral doordat ze er cool uitzien. Ik ben een stuk minder blij over mijn natte sokken die ik na het hardlopen vaak heb. Niet door het zweten, maar doordat ze letterlijk geen sneeuwvlok, waterdruppel of hoosbui aankunnen. Een goed testobject dus!

Waterdichtspray XG2 2

Mijn prachtige, felroze hardloopschoenen

Werkt het echt?

De Waterdicht Spray gebruik je op een schoon en droog oppervlak. Mijn schoenen zijn wel helemaal droog, maar je kunt zien dat er wel wat vlekjes opzitten. Hopen dat het ook dan goed werkt! De spray houd je op 20 centimeter afstand van de schoen en dan spray je een paar mooie dunne lagen erop. Vervolgens laat je het een uur drogen en zijn de schoenen in principe klaar voor gebruik. Je kunt dit eventueel herhalen, zodat de werking wordt versterkt. Ik besluit ze slechts één keer in te spuiten, omdat ik benieuwd ben wat dit met de schoen doet. Indien nodig kan het altijd later nog een keer.

Waterdichtspray XG2 3

De schoenen zijn nu waterafstotend

Na één laag en een uur drogen besprenkel ik mijn favo roze hardloopschoenen met water. En ja hoor, het werkt! De waterdruppels blijven op de schoen liggen en druppelen er langzaam af. Ook als ik in de binnenkant van de schoen voel, is deze helemaal droog. Wat een geweldig product! Het lijkt me ook ideaal om op mijn jas en handschoenen te gebruiken. Deze lekken momenteel vaak door en dan is het nut van een warme jas en lekkere handschoenen ver te zoeken.

Waterdichtspray XG2

Wat kost het?

De producten van XG2 zijn ontwikkeld voor de professionele markt, maar ze worden nu ook verkocht bij Jumbo. Doordat het professionele producten zijn, zijn ze van de hoogste kwaliteit en maken ze gebruik van de meest innovatieve formules. Hierdoor werkt het gewoon heel erg goed. De Waterdicht Spray van XG2 kost  € 2,99. Een ander groot merk in het schoonmaakschap bied ook een waterdicht product aan, deze is meer dan twee keer zo duur.

We hebben ook de Aanslag Reiniger en de Vlekken Formule van XG2 getest. Ben je benieuwd of die ook goed zijn? Lees dan de reviews:

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook