fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jill: “Om deze nare reden gaat onze bruiloft niet door…”

Benja en Jill ontmoetten elkaar tijdens een wandeling in het Amsterdamse Vondelpark. “Mijn hondje ging er vandoor en Benja vond hem. Ik was enorm overstuur en hij troostte me. We gingen samen koffie drinken en de vonk sloeg over. Er was alleen één probleem: Benja was getrouwd. En dat zorgt tot op de dag van vandaag nog steeds voor problemen.”

Niet de ware

Ondanks dat Benja getrouwd was en kinderen had, belandde Jill die middag wel met hem in bed. “Tja, daar ben ik niet trots op. Helaas gebeuren dit soort dingen. Het huwelijk van Benja en zijn vorige vrouw was al jaren niet goed. Ze hadden veel ruzie en de liefde was ver te zoeken. Bij haar weggaan had hij al langer willen doen, maar besloot steeds te blijven voor de kinderen. Toen hij hoteldebotel verliefd werd op mij kon hij niet langer ontkennen dat zij voor hem niet de ware was.”

Trok bij mij in

Direct na de ontmoeting met Jill, vertelt Benja tegen zijn vrouw dat hij wil scheiden. “Dat vond ik belangrijk. Ik wilde best met hem door, maar niet als hij nog met haar was. De hele situatie was al erg genoeg. Tijdens de scheiding trok Benja bij mij in. Dit heeft hij heel lang verborgen weten te houden voor zijn vrouw en kinderen.”

Band met kinderen

Ten tijde van de scheiding waren zijn kinderen 5 en 7 jaar oud. “Hij wilde koste wat het kost de band met zijn kinderen goed houden. Zijn vorige vrouw heeft hij alles gegeven waar ze om vroeg en hij heeft nooit naar over haar gesproken. Andersom was dat wel anders. Vanaf het moment dat zij ontdekte dat hij bij mij woonde, maakte ze Benja zwart bij de kinderen. En niet alleen over Benja sprak ze heel naar, ook over mij had ze geen goed woord over.”

Verwijt het mij nog steeds

Mede door de slechte relatie tussen Benja en zijn vorige vrouw, moeten de kinderen niks van Jill hebben. “Benja en ik zijn nu vijf jaar samen. De kinderen zijn hier om het weekend en elke woensdag. Ik doe enorm mijn best om een leuke bonusmoeder te zijn, maar ze zien mij nog steeds als de boze heks. Dat komt echt door hun moeder, zij zal het niet in haar hoofd halen iets aardigs over mij te zeggen. Na vijf jaar verwijt zij het mij nog altijd dat ik haar huwelijk om zeep heb geholpen.”

Not amused

Het wordt nog ingewikkelder nu Benja Jill ten huwelijk heeft gevraagd. “Hij deed een romantisch aanzoek op de plek in het Vondelpark waar wij elkaar hebben ontmoet. Ik zei natuurlijk ‘ja’ en kon niet wachten om alles te plannen en organiseren. Benja en ik kozen een datum en samen met mijn moeder en zus kocht ik zelfs al een jurk. Er was alleen nog één obstakel: de kinderen van Benja waren not amused dat ik officieel hun stiefmoeder zou worden.”

Niet aanwezig

Na heel veel gesprekken met zijn kinderen, bevindt Benja zich in een spagaat tussen hen en zijn verloofde. “Zijn kinderen weigeren aanwezig te zijn op ons huwelijk. Zij hebben ze scheiding nog niet verwerkt en willen helemaal niet dat hun vader met mij trouwt. Dat vind ik heel moeilijk, want het had me zo leuk geleken om er samen een mooie dag van te maken.”

Homewrecker

Omdat de kinderen van Benja niet bij het huwelijk aanwezig willen zijn, hebben Jill en Benja samen besloten dat het niet doorgaat. “Benja wil trouwen met zijn kinderen erbij. En dat snap ik. Toch baal ik enorm dat onze grote dag nu niet doorgaat. Het idee is nu om opnieuw in gesprek te gaan met zijn vorige vrouw. We hebben haar nodig om ervoor te zorgen dat de jongens mij accepteren. Kinderen zijn heel loyaal naar hun ouders. Zo lang zij mij blijft wegzetten als homewrecker en vreselijk mens, zullen zij mij nooit mogen. En dat vind ik echt wel heel moeilijk.”

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

3 reacties

Fiene -

Oei lastig kinderen blijven trouw aan hun ouders en jij bent in dit geval de “indringer” ook al ging de relatie niet goed. Ik denk dat je zeker niet moet opdringen aan de kids daar gaan ze zich meer van je afkeren. Die moeder moet je laten gaan, denk dat praten ook niet gaat helpen, daar maak je het nog erger mee. Want dan voelt ze zich machtig (daar heeft ze nu ook een flinke vinger in de pap van) ik denk wel dat je bij jezelf keuze moet maken.ga ik door met deze relatie of niet? Hij maakt de keuze om het huwelijk niet door te laten gaan vanwege zijn gezin. Wachten totdat het gezin het gaat accepteren gaat waarschijnlijk nooit gebeuren. Ook al is het een hele leuke man, je moet bij jezelf denken is dit het wachten waard? En wat als het licht rood blijft? Blijf bij jezelf! Wens jullie veel sterkte! ❤️

Sanderien van Mul -

Jij neukt die vent terwijl hij nog getrouwd was. ‘Helaas kan dit gebeuren’, zeg je ook nog eens doodleuk. Nee, je had je benen dicht moeten houden zolang hij getrouwd was, maar blijkbaar hadden jullie allebei jeuk en totaal geen fatsoen, en dan nu lekker alles op de ex afwentelen wat voor slecht mens zij wel niet is. Foei! Dit is je welverdiende karma. Veel plezier met je relatie die op een zandkasteel is gebouwd. Zoals je er aan komt, kom je er ook weer vanaf, alle romantische huwelijksaanzoeken ten spijt.

Joris -

Maar je bént toch ook een homewrecker? Dat het huwelijk al niet zo soepel was doet niets af aan het feit dat jullie ontmoeting de druppel was. Dat ze haar kinderen opstookt praat ik overigens niet goed (maar we horen maar 1 kant van het verhaal).

Reageer ook