fb
Damespraatjes Damespraatjes

Norma probeerde 5 dingen om van haar nagelbijten af te komen en dit hielp!

Nagelbijten is iets dat ik nooit heb gedaan. Gelukkig maar, want ik heb een vriendin die haar nagels tot bloedens toe afknaagt. Naast het feit dat Angeliques handen er niet chique uitzien, zijn de wondjes die het bijten veroorzaken pijnlijk. Ze heeft van alles geprobeerd maar komt er niet vanaf. Een andere vriendin Norma heeft vijf mogelijke oplossingen om van nagelbijten af te komen geprobeerd en één er van hielp.

Mensen hebben uiteenlopende redenen om op hun nagels te bijten. Sommigen kopiëren het gedrag van één van hun ouders, maar soms is het een uiting van stress. Ondanks dat de nagelkluiver weet dat het ongezond en smerig is en dat afgekloven nagels onprofessioneel overkomen, is ermee stoppen vaak niet eenvoudig. Norma (47) weet daar alles van. Zij bijt sinds haar zesde en soms gaan er dagen voorbij dat ze het niet doet. “Maar als de stress toeslaat, begin ik weer. Ik baal daar zo van en zou er zo graag van af willen.” Ze speurde internet af en verzamelde de stop-mogelijkheden.

1. Nagels in zout dippen

Het eerste dat Norma probeerde, was haar nagels in zout dippen. “Dus eerst mijn handen nat maken en mijn vingers in een schaaltje zout dopen. Net als bij een margarita krijg je dan zo’n zout randje. Het zou zo vies moeten zijn dat je het wel laat je vingers in je mond te stoppen. Nou, dat viel wel mee hoor.”

2. Inwrijven met jalapeño

Oké, zout werkt niet. Dan grof geschut. Norma sneed een stukje van een jalapeño af en wreef daarmee haar nagels in. De chilipeper is zo heet dat de tranen in je ogen springen als je er alleen al aan ruikt. “Ik was er zeer op bedacht dat ik niet in mijn ogen zou wrijven, maar ik moet zeggen als ik onnadenkend mijn tanden in een nagel zette, gebeurde er niet heel veel.”

3. Cuticle schaartje gebruiken

Norma bijt niet alleen nagels, rustig wordt ze vooral ook van het los bijten van nagelriemen. “Die velletjes moeten eraf. En dat gaat vaak tot bloedens toe.” Een tip was in plaats van met haar tanden de velletjes te verwijderen, ze af te knippen met daarvoor speciaal bestemd schaartje. “Want dat is het probleem: als er velletjes zijn, dan moeten die eraf. Nu knipte ik ze met het schaartje. Dat werkt wel, maar al snel was ik dat schaartje of kwijt of had ik het niet bij me.”

4. Elastiek om pols dragen

Omdat nagelbijten een zenuwentrek kan zijn, helpt het misschien om iets anders te vinden waaraan je kunt trekken of friemelen. “Geopperd werd een elastiek om je pols te doen. En elke keer als je dan nagels wil bijten, dan trek je aan dat bandje.” Helpt het? “O nee. In het geheel niet. Ik werd er alleen maar zenuwachtig van.”

5. Hoeveel bacteriën?!

De laatste tip, werkte bij Norma. “Op een dag bedacht ik me hoeveel bacterien ik door het bijten van mijn nagels binnen krijg en ik vroeg me af of ik daarvan niet ziek zou kunnen worden. Artsen ontkennen dat, maar ik twijfel daarover. Als ik me bewust ben van het nagelbijten, ga ik heel snel denken wat mijn handen de uren daarvoor allemaal hebben vastgepakt. Daar gruwelijk ik dan zo van, dat ik snel mijn vinger weer uit mijn mond haal. Dit is de methode die voor mij het beste werkt, alleen niet als ik tijdens acute stress ben. Dan maak ik me vooral niet druk om de viezigheid die ik eventueel binnenkrijg.”

Bijt jij nagels? Of heb je nagels gebeten? Wat heb je gedaan om ervan te komen? Ben je er voor altijd af, of is het tijdelijk? Wij zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Bron: www.self.com

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook