fb
Damespraatjes Damespraatjes

Het nieuwe autorijden

Bezit is uit en de deeleconomie bloeit. Het is een trend die door de revolutie van het internet onstuitbaar is en die je bij je draagt op je smartphone. Een app als Spotify geeft je alle muziek die je wilt horen, de cd- of platencollectie wordt overbodig. Taxi-apps als Über of MyTaxi maken de taxi overbodig en het is eenvoudiger om de auto te laten staan. Wat tegenwoordig telt is niet meer wat je hebt, maar wat je gebruikt! De statussymbolen van bezit worden verruild voor de rijkdom van gebruik.

Het huis is het duurste eigendom van de meeste mensen en een eigen vakantiehuis kost ook behoorlijk wat. Waarschijnlijk bezitten jij en ik geen villa aan de Cotê D´Azur, maar via Airbnb kunnen we er wel een huren. Zo kun je voor veel minder geld genieten van veel meer luxe. Ook je eigen auto de deur uit doen wordt steeds interessanter. En niet alleen om te besparen op de kosten van het autorijden, maar ook om flexibel te zijn en meer te kunnen genieten.

Als deelnemer aan een carsharingprogramma hoef je je niet druk te maken over winterbanden of ander onderhoud. Nooit meer naar een garage! Je zoekt gewoon de auto uit die bij je reis past: met de mini naar de stad en met de SUV het land in. Je hebt geen vaste parkeerplaats nodig en de waardevermindering van de heilige koe is niet jouw probleem. Je eigen auto verkoop je gewoon via internet, bijvoorbeeld via deze website. Een auto delen is goed voor het milieu, heel erg handig en een zorg minder. Bovendien: binnenkort zit je zelfs niet eens meer achter het stuur van die gedeelde auto, want de wagen van de toekomst rijdt zelf!

En als je toch twijfelt over het wegdoen van je auto, neem dan het vliegtuig voor een fantastische reis naar een tropisch eiland zonder auto´s. Geniet van de witte stranden en de blauwe lucht. Ik weet zeker dat je je auto niet meer mist.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook