fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nicole: ‘Ik durf het mijn man niet te zeggen, maar het liefst blijf ik apart van hem slapen’

Nicole d’r man heeft veel last van hooikoorts en allergieën. Daardoor is zijn neus enorm verstopt en ademt hij zwaar. Nicole ligt ’s nachts wakker en omdat Matthijs zijn vrouw haar nachtrust gunt, is hij naar de logeerkamer verkast. “En eigenlijk vind ik het heerlijk om alleen te slapen en mag het van mij wel zo blijven.”

Matthijs heeft het zwaar als de lente weer is begonnen. “Hij niest aan een stuk door en krijgt ook eczeemachtige plekken. Dodelijk vermoeiend voor hem, maar voor mij is het ook een drama. Zitten we na het werk even in de tuin met een drankje, niest hij continu door onze gesprekken heen.” Hij heeft verschillende pillen geprobeerd, maar niets helpt hem echt van zijn hooikoorts af. “Het minste last heeft hij als we het hele huis potdichthouden en hij binnen zit. Maar ja, dat is nou ook niet echt wat je wilt op heerlijke dagen. Dan wil je buiten zijn.”

Hij ligt hele bossen door te zagen

Ze zegt er maar zo min mogelijk van omdat ze het zielig vindt voor Matthijs dat hij er zo’n last van heeft. “Ik wil het niet nog erger maken dan het voor hem al is, maar wat was ik blij toen hij voorstelde naar de logeerkamer te verkassen. Want door al dat genies en geproest, zit zijn neus vaak verstopt waardoor hij heel zwaar ademt. Vooral ’s nachts. Ik doe geen oog dicht terwijl hij een heel bos door ligt te zagen. Als een wrak ontwaak ik ’s ochtends en ik ben op mijn werk niet altijd even scherp daardoor.” Dus nu slapen Nicole en Matthijs al een tijdje apart en dat bevalt ze prima. Matthijs hoeft zich geen zorgen te maken dat hij zijn vrouw de hele nacht wakker houdt en Nicole heeft eindelijk rust.

Lekker appen met mijn vriendinnen

Eigenlijk vindt Nicole het apart slapen wel heel fijn. Niet alleen omdat ze dan niet naar het gesnurk hoeft te luisteren, maar vooral omdat ze dan lekker alleen in bed ligt en lekker kan appen met haar vriendinnen en eindeloos op Facebook kan struinen zonder dat Matthijs daarvan iets zegt. “Hij vindt social media onzin en vindt dat ik gewoon in real life moet afspreken. Maar Facebook is voor mij een belangrijk medium om op de hoogte te blijven van wat iedereen uitspookt. Ik vind dat leuk om te weten.”

Dan hoef ik het niet meer elke avond

Een ander belangrijk voordeel van het apart slapen vindt Nicole dat Matthijs niet steeds aan haar zit. Als het aan hem ligt doen ze het elke avond, maar Nicole heeft daar niet zo’n zin meer in. Ze vindt Matthijs niet zo aantrekkelijk meer maar nog wel lief maar het dagelijks te doen daar zit ze niet op te wachten. “Soms deed ik net of ik al lag te slapen omdat ik het vervelend vind steeds af te wijzen, hij draait zich dan mokkend om en zij voelt zich weer schuldig. Ik vind het prima het landelijk gemiddelde een beetje op te krikken, maar elke dag hoeft voor mij niet zo nodig.

Hoe zeg ik het hem?

Nu ze apart slapen hoeft ze zich daarover niet meer druk te maken. En eigenlijk wil Nicole voorgoed apart slapen. Maar ze durft het niet zo goed te zeggen tegen Matthijs, bang om hem op zijn hart te trappen. “Hoe kan ik dat nou aankaarten zonder ik Matthijs beledig? Hij zegt elke dag: ‘zou blij zijn als ik weer lekker bij jou in bed kan kruipen, ik vind het zo ongezellig dat alleen slapen’. Terwijl ik het heerlijk vind. Ik kom helemaal tot rust en merk dat het uurtje in bed voordat ik in slaap val, zo fijn is.”

Zit het niet goed met mijn relatie?

Ze weet: er komt een dag dat Matthijs weer bij haar in bed stapt en vooralsnog kijkt ze daarnaar niet uit. “Ik maak me ook een beetje zorgen. Betekent het nou dat mijn relatie met Matthijs niet goed zit omdat ik het prettig vind om alleen te slapen? Is er een onbewust proces gaande en hebben we dat allebei niet in de gaten? Of het is het helemaal niet zo gek dat ik het prettig vind om alleen te slapen? Ik denk daarover veel na en vind het lastig om dit met Matthijs te bespreken. Misschien haal ik me van alles in mijn hoofd en is er niks aan de hand. Ik weet het niet. Ik hoop maar dat ik zo lang mogelijk nog alleen in bed kan liggen. Dat geeft me rust.”

Herken jij je in het verhaal van Nicole? Vind jij alleen slapen lekkerder dan met een partner? Of denk je dat Nicole gelijk heeft en is het het begin van het eind als je niet meer samen in een bed lig? Praat me mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Kevin Malik via Pexels

Jessie’s man werd verliefd op de au-pair: “Ik betrapte ze samen in het washok”

verliefd op au-pair

Een zware tijd hebben Jessie en haar man Roy achter de rug wanneer ze besluiten dat het tijd is om hulptroepen in te schakelen. “Roy en ik hadden in drie jaar tijd drie kinderen gekregen. Daarnaast was ons bedrijf in één klap waanzinnig gegroeid en droegen we niet alleen de verantwoordelijkheid over onze kinderen, maar ook bijna 500 man personeel.” Om te zorgen dat er altijd iemand thuis is voor de kinderen en om veel huishoudelijke taken uit handen te nemen, komt er een Filipijnse au-pair bij Jessie en Roy in huis….Verder lezen

1 reactie

Fiene -

Betekent het nou dat mijn relatie met Matthijs niet goed zit omdat ik het prettig vind om alleen te slapen? Is er een onbewust proces gaande en hebben we dat allebei niet in de gaten?
Ehm als hij bomen aan het omzagen is en je ligt er wakker van dat is een goede reden om alleen te slapen maar je wilt niet door hem aangeraakt worden, niet aantrekkelijk vind ( maar wel lief hoor) en eigenlijk niet wilt dat hij al met je “bemoeid” denk ik dat er meer aan de hand is.
Misschien met iemand praten?

Reageer ook