fb
Damespraatjes Damespraatjes

Milja: “Sta op geen enkele gezinsfoto van deze vakantie”

nooit op de foto

Nog steeds bladert Milja de fotoboeken die haar ouders tijdens vakantie, feestjes en partijen maakten, met plezier door. “Foto’s zijn zo’n leuke herinnering en het is grappig om te zien hoe je in de loop van de jaren verandert.” Hoe anders zijn haar fotoboeken van tegenwoordig. “Ik sta op geen enkele gezinsfoto van de vakanties.”

Ik ga helemaal los

Hoewel Milja het gemak van foto’s maken met je telefoon heus wel inziet, vindt ze het nog steeds leuk een camera mee te nemen. “Zeker als we bijzondere reizen maken naar verre landen vind ik het heerlijk om helemaal los te gaan met fotograferen. Veel foto’s maak ik van onze meisjes en mijn man, maar ook sta ik ’s ochtends vroeg op om een mooie zonsopkomst vast te leggen. Het is inderdaad een beetje een uit de hand gelopen hobby, maar wel een heel pretige.” Want als geen ander weet Milja hoe leuk het later voor de kinderen is als er fotoboeken zijn.

Feestje van fotoboeken maken

Haar moeder plakte hele boeken vol en nog steeds als Milja en haar broers in het ouderlijk huis zijn, worden regelmatig de albums uit de kast gehaald. “Zo blijven herinneringen levend en leuke anekdotes worden verteld. Dat is voor mij heel waardevol.” Zelf maakt Milja ook een heel feest van de fotoboeken. “Ik vind het heel rustgevend om van die scrap-boeken te maken. Ik plak de foto’s op een leuke manier in, voeg grappige stickers en plaatjes toe en schrijf er van alles bij. Ben ik hele zondagmiddagen mee zoet maar net als het fotograferen zelf zie ik dat als een hobby.”

Hele tijd maakt hij selfies

Onlangs gingen Milja en haar gezin lekker een weekje naar een vakantiepark in Nederland. “De kinderen hadden vakantie en we waren er alle vier aan toe om er even tussenuit te piepen. Geen verre reis ofzo, maar gewoon verandering van decor.” Het was een heerlijke week in een superleuk vakantiepark. “Mijn man Harm maakte deze vakantie heel veel foto’s van de kinderen en ik zag hem regelmatig selfies maken. Trok-ie van die gekke selfie-gezichten, heel grappig.” Minder grappig is dat Harm vergat zijn vrouw zo nu en dan ook op de foto te zetten. “Het lijkt niet in hem op te komen om soms ook eens een foto van mij te maken. Zelfs als ik er om vraag en dat vind ik eigenlijk al heel stom om te doen.”

Nee joh, dit is een stomme plek

Als Milja vraagt aan Harm om haar op de foto te zetten, doet hij dat niet. De reden ervan is dat hij zegt even druk te zijn met iets anders. Of hij zegt dat de plek waar ze dan staan helemaal niet leuk voor de foto is. Milja krijgt het idee dat hij haar gewoon niet op de foto wil zetten. “En selfies maken vind ik erg ongemakkelijk, ik sta er dan vaak heel onvoordelig op met een onderkin enzo. Nou, die foto’s wil ik niet in mijn plakboeken.”

Ik wil ook op de foto

Inmiddels is Milja opgehouden om te vragen of hij haar wil fotograferen maar diep in haar hart vindt ze het zo jammer. “Ik vind het zo opdringerig staan als ik steeds moet bedelen of Harm mij op de foto wil zetten. Alsof ik mezelf heel belangrijk vind en dat is absoluut niet het geval. Integendeel, ik wil helemaal niet op de voorgrond. Maar het is toch best een beetje gek als over twintig jaar de fotoboeken uit onze kast worden gepakt en ik nauwelijks op foto’s sta. Ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet en hoe ik het voor elkaar kan krijgen ook op de gezinsfoto’s terecht te komen zonder arrogant over te komen.”

Herken jij dit? Ben jij ook altijd degene die foto’s maakt en dus zelf nauwelijks erop staat? Hoe pak jij dat aan? Wat raad je Milja aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Bovenste afbeelding: Conscious Design via Unsplash

Sabine: “Ik controleer dagelijks de telefoon van mijn man”

Hoeveel mensen er vreemdgaan is niet helemaal duidelijk. De resultaten uit onderzoeken naar overspel wijken enorm van elkaar af en het is hierdoor lastig een uitspraak te doen over hoe vaak en met wie we vreemdgaan. De reden hiervoor? Ook over het vreemdgaan zelf liegen we heel wat af. Zelfs als we meedoen aan een onderzoek. Ik denk dat elke man en vrouw in een relatie zich ooit heeft afgevraagd of zijn of haar partner er een affaire op nahield. Slechts een klein deel van deze mensen maakt er ook daadwerkelijk werk van om uit te zoeken of dit zo is… LEES HIER VERDER!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook