fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sabine: “Ik controleer dagelijks de telefoon van mijn man”

Hoeveel mensen er vreemdgaan is niet helemaal duidelijk. De resultaten uit onderzoeken naar overspel wijken enorm van elkaar af en het is hierdoor lastig een uitspraak te doen over hoe vaak en met wie we vreemdgaan. De reden hiervoor? Ook over het vreemdgaan zelf liegen we heel wat af. Zelfs als we meedoen aan een onderzoek. Ik denk dat elke man en vrouw in een relatie zich ooit heeft afgevraagd of zijn of haar partner er een affaire op nahield. Slechts een klein deel van deze mensen maakt er ook daadwerkelijk werk van om uit te zoeken of dit zo is. 

Bang dat hij vreemdgaat

De 33-jarige Sabine is sinds vorig jaar getrouwd met Paul en controleert dagelijks stiekem zijn telefoon. “Ik ben gewoon heel bang dat hij vreemdgaat en dat dit het einde van ons huwelijk betekent. Paul is voor mij al eerder getrouwd geweest. Dit huwelijk liep toen op de klippen omdat Paul een affaire met een collega had. Na de scheiding is hij nog even samen geweest met de collega, maar maakte dit uit toen hij mij ontmoette.”

Controleer zijn telefoon

Dat Paul ook een relatie had toen hij Sabine ontmoette, vond Sabine in het begin niet erg. “Ik was super verliefd en wist gewoon dat wij voor elkaar bestemd waren. Dat hij daarvoor zijn relatie moest verbreken, was voor mij destijds helemaal niet gek. Toch knaagt dit nu aan me. Zou hij altijd zo makkelijk verliefd worden op een ander? En zal hij mij hetzelfde flikken? Er wordt weleens gezegd: once a cheater, always a cheater. Of dit bij Paul zo is weet ik niet, maar ik wil het goed in de gaten houden. Als hij slaapt of onder de douche staat, pak ik zijn telefoon en controleer zijn berichtjes, social media, browsergeschiedenis, emails en foto’s. Ik ben nog nooit iets tegengekomen waaruit zou blijken dat hij vreemdgaat, maar hem honderd procent vertrouwen doe ik niet.”

Nooit van vrouwen afblijven

Laatst waren Sabine en Paul met een bevriend stel uit eten in Amsterdam. “De alcohol vloeide rijkelijk en op het einde van de avond zei die vriend dat ik Paul maar goed in de gaten moest houden omdat hij nooit van andere vrouwen heeft kunnen afblijven. Sindsdien is het controleren van zijn telefoon een nog grotere obsessie geworden. Aan de ene kant heb ik het gevoel het met Paul te moeten bespreken, aan de andere kant lijkt het me slimmer als hij niet weet wat ik doe.”

Meepraten over het verhaal van Sabine? Dit kan in de comments onder dit artikel!

4 reacties

sanne de wit -

Je kunt je “geluk” niet bouwen op andervrouws “ongeluk”

sanne de wit -

Paul heeft nóg een telefoon!

Rieneke -

Volg je intuitie die laat je niet in de steek. Maar als je zijn telefoon checkt dan zegt dus al je gevoel hij is niet te vertrouwen. Dit weet je ook gezien zijn verleden. Wees niet naief want deze types zijn geslepen. Wat dacht je van een 2e telefoon met prepaid kaart? Ik wil niet achterdochtig doen maar als zelfs een VRIEND zo’n opmerking maakt, hoe duidelijker moet het zijn? Wat je ermee diet is aan jezelf maar ik zou al uberhaupt niet zo in argwaan in een relatie willen zitten.

Sanderien van Mul -

Prima op weg om je huwelijk om zeep te helpen! Hoe je eraan komt, kom je er ook weer vanaf…

Reageer ook