fb
Damespraatjes Damespraatjes

Prisca: “Mijn schoonzus dumpt haar kids bij mijn ouders zodat ze zelf kan feesten”

Echt een super band heeft Prisca niet met haar schoonzus, maar ze heeft ook zeker geen hekel aan haar. “Jamilla is heel chill, soms een beetje te. Ze maakt zich nauwelijks ergens druk om en ziet nergens gevaar in. Ik vermoed dat ze de relaxte genen van haar moeder heeft geërfd.” Wat Prisca mateloos irriteert is dat Jamilla haar drie kinderen regelmatig ‘dumpt’ bij haar ouders of schoonouders. “Belachelijk! Je kunt anderen toch niet steeds met je kinderen opzadelen?”

Vijf jaar kent Prisca haar schoonzusje nu. “Mijn broer Martijn heeft altijd super veel vriendinnen gehad. De een was de deur nog niet uit, of de volgende werd al weer voorgesteld. In het begin vond ik het leuk als hij met een nieuwe vrouw aan kwam. Ik hoopte dat ik er ook een gezellige vriendin bij zou krijgen. Maar toen nummer zoveel mijn hand schudde en zich voorstelde, stak ik er niet zoveel moeite meer in. Want: de kans dat ze binnen no time werd ingeruild, was groot.”

Dumpen

Met Jamilla houdt Martijn het wel uit en de familie draagt haar op handen. “Mijn ouders zijn dol op haar. Het is ook een prachtige verschijning en ze is altijd vrolijk en onbezorgd. Ze gaat letterlijk dansend door het leven. En dan zegt iedereen: hoe doet ze dat toch? Drie kinderen, werken, leuke dingen doen, een goede vrouw zijn. Nou dat is niet zo moeilijk: haar kinderen dumpt ze namelijk bij mijn ouders of haar ouders zodat ze haar handen vrij heeft.”

Jaloers

Prisca vroeg laatst haar moeder of ze het niet vervelend vond dat Jamilla haar steeds opzadelde met de kinderen. Maar tot haar grote verbazing vond haar moeder het geen enkel probleem. “Ze vond het heerlijk om die kinderen om haar heen te hebben. Toen ik voorzichtig opperde dat het toch op z’n zachtst gezegd een beetje vreemd is dat Jamilla haar kleintjes bij anderen achterlaat om zelf lekker te gaan shoppen of dansen, vond mijn moeder dat ik niet zo jaloers moest doen. Ik zou bijna ruzie met mijn moeder krijgen over het gedrag van mijn schoonzusje.”

Wegcijferen

De opmerking van haar moeder dat Prisca jaloers zou zijn, hakte er behoorlijk in. Het gaat Prisca er vooral om dat het niet goed voor die kinderen is dat ze continu worden gedumpt omdat hun ouders me-time willen hebben. “Neem dan geen kinderen, denk ik dan. Je weet dat als je een ouder wordt, dat je vrije leventje over is. Dat komt wel weer als de kinderen ouder zijn, maar de eerste jaren zul je je moeten voegen. Maar dat vinden mijn broer en schoonzus klink klare onzin. Martijn vindt dat kinderen gewoon moeten meevaren in jouw leven en niet andersom. Zo werkt dat toch niet? Een goede ouder cijfert zichzelf weg.”

Schuldgevoel

Dat Jamilla geen schuldgevoel heeft over het steeds maar onderbrengen van haar kinderen, snapt Prisca niet. “Ik denk dat ze dat wel degelijk heeft, maar dat ze dat niet wil toegeven. Mijn moeder zegt dat ik overdrijf en dat de kinderen een heel leuke band met hun familie en vrienden opbouwen op deze manier. Dat ze dan niet zo eenkennig worden. Nou ik dump mijn kinderen bijna nooit en die zijn ook niet eenkennig. Het hoort gewoon niet.”

Vind jij dat Jamilla wel heel makkelijk haar kinderen onderbrengt bij anderen zodat ze lekker de bloemetjes buiten kan zetten? Vind je het terecht dat Prisca moeite met het gedrag van haar schoonzusje heeft? Praat mee in de comments onder dit artikel.

 

7 reacties

Lisa -

Als de grootouders genieten van de tijd die zij met hun kleinkinderen opbouwen en je broer en schoonzus komen zo aan zichzelf toe, waarom oordeel je hier dan zo over? Wat zonde van je energie! Laat hen het op hun eigen manier doen. Waarom moet je perse leiden als ouders? Wees blij voor hen dat zij het naar hun zin hebben en laat hen in hun waarde. Gun je eigen kinderen ook een weekendje bij opa en oma en ga er zelf lekker op uit met je man, zal je vast goed doen 😉

Yvonne Panbakker -

Als je kinderen neemtmoet je er ook voor zorgen samen. En niet steeds dumpen bij opa en oma. Af en toe samen een weekend weg is goed voor je relatie. Maar maak er geen gewoonte van. Zoals ik lees hier.

Joris -

Froukje slaat de spijker m.i. op z’n kop. Ik proef ook meer dan lichte jaloezie of zelfs afgunst.

Suus -

Ik denk dat een balans tussen tijd voor jezelf en tijd met de kinderen belangrijk is. Van wegcijferen word je denk ik geen leukere ouder omdat het je sloopt. Kinderen moeten wel weten dat ze belangrijk zijn. Het hoeven in mijn ervaring niet alleen de ouders te zijn die ze dat gevoel geven. En inderdaad zijn het hier ook 2 ouders. Het is niet alleen de moeder die zich toe zou kunnen wijden.

Froukje -

waarom je schoonzusje mbt kinderen benoemen, noem ook jouw broer !!

Fiene -

Hoi! Tja het is waar je zelf waarde in hecht toch?
Iedereen doet het op zijn eigen manier en als je ouders het niet erg vinden moet je het maar laten denk ik.let it go!

Judy Boukens -

Ja kinderen horen opgevoed te worden door de ouders. Anders hadden martijn en jamilla niet aan kinderen moeten beginnen als ze alleen maar doen wat wat ze deden toen ze nog geen kinderen hadden. Grootouders hebben deze taak gehad bij hun eigen kinderen.

Reageer ook