fb
Damespraatjes Damespraatjes

Iefke: ‘Ik ging stiekem een week met mijn zwager op vakantie’

“Zusje, mag ik je voorstellen aan Sven, mijn nieuwe lover?” Iefke viel bijna flauw bij de kennismaking met haar zwager. “Ik viel als een blok voor Sven en ging kapot als ik mijn zusje met hem samen zag.” De affaire die ze met hem kreeg was stormachtig en alles verwoestend. “Ik haat hem.”

O god, ja, ze weet het nog precies wat er gebeurde toen Marieke Sven voorstelde. “Sven keek me aan en ik voelde mijn hart in mijn keel bonken, mijn knieën werden slap en het zweet gutste in mijn handen. Zijn intens blauwe ogen bleven me maar aankijken en die brutale grijns was niet van zijn gezicht te krijgen. Echt zo’n gast uit een modeblad of van een parfum-reclame. Ik probeerde me staande te houden, gaf hem een hand en knipoogde naar mijn zusje. Well done! Maar eigenlijk dacht ik: ‘deze man wil ik!’. Maar nee, dat doe je niet. Je gaat niet jagen op het vriendje van je zus.”

Ik droomde me suf

Maar hoe houd je je staande telkens als je zus met haar eye-candy langskomt? “Nou, dat deed ik door me kil en afstandelijk te gedragen. Natuurlijk had Marieke dat in de gaten, maar haar spelde ik op de mouw dat ik hem niet helemaal vertrouwde. Wat uiteindelijk ook waarheid was.” Het kostte haar enorm veel moeite om Sven samen met haar zusje te zien. Van jaloezie was geen sprake, maar Iefke voelde zich hopeloos aangetrokken tot Sven. “Ik droomde zelfs over hem en mijn fantasieën waren eindeloos. Ik zag ons hand in hand lopen over stranden met wuivende palmbomen, we hadden eindeloze seks en konden ook nog eens heel goed met elkaar overweg. Hard times!”

Ief, hij gaat vreemd!

De relatie van Sven en Marieke hield slechts twee jaar stand. “Marieke belde me op en vroeg me of ik thuis was. Ze was over haar toeren en vertelde snikkend dat ze Sven had betrapt op overspel. Veel wilde ze er niet over kwijt, maar wel dat het over en sluiten was tussen haar en Sven. Een paar maanden later kwam ze met Kees op de proppen, een aardige gast maar een stuk minder spannend dan Sven vertrouwde Marieke me toe. Ik was allang blij dat ik niet meer werd geconfronteerd met Sven. Het gekke was dat ik wel een soort liefdesverdriet voelde. Bizar.”

Ze zou me vermoorden

Het leven van Iefke gaat gewoon door en langzaamaan vergeet ze Sven. “Tot ik hem in een nachtclub zag waar ik met vriendinnen naar toe was gegaan, maar alleen was overgebleven. Het was al laat en ik was heerlijk aan het dansen toen ik opeens een hand op mijn schouder voelde. Ik draaide me om en keek in het prachtige gezicht van Sven. Door de drank waren mijn grenzen al behoorlijk onduidelijk en toen hij me zoende en ik zijn warme mond op de mijne voelde was ik reddeloos verloren. Ik ging met hem mee naar huis en ik had een heerlijk weekend. Alles wat ik had gefantaseerd met en over Sven, werd waarheid. Ik was dronken van de liefde, maar ja, een relatie kon ik natuurlijk niet met hem beginnen. Mijn zusje zou mij vermoorden.”

Hij zocht me op in Egypte

De week na hun ontmoeting pakte Iefke haar koffers om op vakantie te gaan naar Egypte. “Ik had een all inclusive geboekt omdat ik er even uit moest. Het was gekkenhuis op mijn werk en om te voorkomen dat ik in een burn-out zou belanden, besprak ik lekker een vakantie. Bijkomen in mijn eentje, dat was wat ik wilde. Toen Sven hoorde dat ik ging, vroeg hij of het oké was dat hij naar me toe zou komen. Ik dacht: ‘yeah right, die komt nooit natuurlijk’. Iefke zat er naast want na de eerste dag in de zon klopte haar lover op haar hoteldeur. Vijf goddelijke maar o-zo verboden dagen breken aan. Ze genieten van de zon, het zwembad en elkaar. “Als we seks hadden dacht ik soms aan Marieke, echt awkward, maar al snel dacht ik alleen maar aan mezelf.”

Hij stuurt hartjes naar een ander

Als de laatste dag aanbreekt, voelt Iefke kou in de lucht en heeft ze het idee dat Sven afstand neemt. “Hij zat ook steeds vaker op zijn telefoon en nam zijn mobiel overal mee naar toe. Zelfs als hij naar de wc ging. Ik kreeg een knoop in mijn buik, voelde dat er wat was en toen ik stiekem meekeek over zijn schouder en ik zag dat hij een hartje naar ene Yolanda stuurde brak mijn hartje. Ik werd op slag nuchter en wilde eigenlijk dat hij gelijk mijn kamer zou verlaten. Natuurlijk pruttelde hij dat het niets was en dat ik niet zo hysterisch moest doen. Ik wilde alleen maar dat-ie weg zou gaan. Gelukkig vertrok hij een dag eerder dan ik om niet het risico te lopen dat mensen ons samen op Schiphol zouden zien.”

Ga toch weg man

Ze voelt zich vreselijk op haar laatste vakantiedag. “Hoe is het mogelijk? Ik bedrieg mijn zusje en word zelf ook bedrogen. Karma is a bitch.” Om zo snel mogelijk alles te vergeten, blokt ze Sven op haar telefoon. Hij wil met haar praten en staat voor haar deur. “Toen hij daar zo stond kon ik hem wel wat aandoen. Ik schreeuwde dat hij weg moest gaan, lekker in de armen van Yolanda moest vluchten om haar vervolgens ook weer te bedriegen.”

Marieke en Sven zijn weer samen

We zijn nu drie jaar verder en het verhaal neemt een bizarre wending. “Ja, joh, geloof het of niet, maar mijn zusje en Sven zijn weer bij elkaar. En ze hebben trouwplannen, sterker: Marieke heeft gevraagd of ik haar getuige wil zijn. Dit is horror, ik weet gewoon niet wat ik met de situatie aan moet. Het liefst zou ik Marieke willen waarschuwen en haar vertellen wat voor een vreemdganger haar kerel is, maar dat kan ik niet. Dan moet ik ook vertellen wat er is gebeurd tussen Sven en mij. Dat wordt mijn dood, dat ga ik niet overleven.”

Dit gaat een ramp worden

Ze mijdt zoveel mogelijk het contact met Sven maar ontkomt er niet altijd aan. “Bij mijn ouders zien we elkaar en dan is de sfeer om te snijden. Nog steeds, na alles wat hij flikt, ben ik verliefd op hem. Ik ben nog lang niet over hem heen. Vandaar dat ik hem niet één op één de waarheid kan zeggen, ik weet nu al dat ik dan breek. En dan stuurt Marieke me maar steeds trouwjurken door en feestlocaties en ik weet niet meer waar ik het enthousiasme vandaan moet halen. Ik wil haar plezier niet vergallen maar weet nu al dat het een ramp gaat worden.”

Hoe kan Iefke het beste met deze situatie omgaan? Moet ze Marieke waarschuwen en vertellen wat er is gebeurd? Of vind je dat Marieke het maar lekker zelf moet uitzoeken? Praat mee in comments onder dit artikel.

Foto door cottonbro studio via Pexels

Waarom jij naast je partner ook jezelf verwent voor Valentijnsdag (+ Willie winactie)

willies wildboeket

Steeds meer vrouwen zien het belang van zelfliefde en goed voor jezelf zorgen in. Dit is niet alleen belangrijk voor de relatie met jezelf, maar ook zeker in die met jouw partner. In dit kader hebben wij een onwijs leuke Valentijnsactie samen met Willie. Wij mogen onder onze lezeressen een prachtig Willies Wildboeket verloten. En ik kan alvast verklappen: in dat boeket zitten niet alleen bloemen verwerkt 😉 … verder lezen.