fb
Damespraatjes Damespraatjes

Marit: ‘Ik ben verliefd op een ander, maar kan mijn man toch niet zomaar verlaten’

Pas een paar jaar zijn ze samen, maar hebben wel al een dochtertje van twee jaar, Noah. Voor de buitenwereld zijn ze het ideale stel. Allebei een goede baan, mooi huis en een prachtig en gezond dochtertje. Maar toch is er iets dat hun geluk lijkt te gaan verstoren…

Ik straal de hele dag

Marit is namelijk smoorverliefd geworden op een collega en het is wederzijds, maar nog wel pril. “Het is zo enorm heftig die verliefdheid niet normaal. Ik weet niet zo goed waar ik het zoeken moet. Volgens mij ziet iedereen dat er iets met me is, want ik lijk wel een lamp: ik straal de hele dag.” Veel is er tussen Marit en haar collega nog niet gebeurd, het was een vluchtige kus na een feestje van het werk. “Je kent het wel, iedereen heeft net even iets te veel gedronken en is wat losser geworden. Zo ook Rodrigo en ik. Hij werkt bij de facilitaire dienst en ik op de administratie. Soms heb ik wel met hem te maken maar ik moet je zeggen: echt opgevallen was hij me nooit. Tot dat feestje van de zaak.”

Met het uur aantrekkelijker

Die avond zat ze naast Rodrigo en raakte in gesprek met hem. Het viel Marit op hoe grappig hij was en na een paar glaasjes wijn vond ze hem woest aantrekkelijk. “Hij triggerde iets in me. Hij is rustig maar wel doortastend. Zijn humor vind ik erg leuk en hij werd met het uur aantrekkelijker. Ik merkte dat we een beetje zaten te flirten, onschuldig maar toch.” Elke dinergang wisselden de collega’s van plek maar Marit en Rodrigo deden daar niet aan mee. “Op de een of andere manier hadden onze collega’s niet in de gaten dat we gewoon steeds naast elkaar bleven zitten. We hadden ook zoveel te vertellen.”

Verliefd op een ander

Rodrigo is de man van Marits dromen, ze weet het zeker. “Ja, ik moet bekennen dat ik dat bij Eric, mijn huidige man ook dacht, maar bij Ro weet ik het zeker: he is the one! Met hem wil ik een tweede kindje, een broertje of zusje voor Noah. Noah is heel blond en ik denk als ik een baby krijg van Rodrigo, dat dat een heel mooie mix wordt tussen ons. Een kindje met donkere ogen en donker haar. Het lijkt me zo geweldig, de vlinders fladderen onophoudelijk in mijn buik.”

Hij maakt mij gelukkig

Allemaal leuk en aardig die vlinders en dat gestraal, maar hoe moet het nou verder? Dat vraagt Marit zich af. “Ik heb een hele goede vriendin in vertrouwen genomen en haar gevraagd: moet ik open kaart spelen naar Eric? Hem vertellen dat ik verliefd ben en dat ik heb gezoend, hoe weinig dat misschien ook voorstelde? Maar ga ik hem dan niet ontzettend veel pijn doen? Maar is dit allemaal nog eerlijk naar hem? Mijn vriendin vindt dat ik mijn gevoelens voor Rodrigo aan de kant moet zetten en voor mijn huwelijk met Eric en Noah gaan.

Hoe moet het met Noah?

Iets wat ook nog meespeelt is haar dochtertje Noah. Hoe zal het voor haar zijn als haar ouders uit elkaar gaan? “Dat is wat me echt veel zorgen baart. Ik zie in haar klas dat veel kindjes er onder lijden dat hun ouders gaan scheiden. Die kinderen hebben veel verdriet. Ga ik haar jeugd verpesten door mijn gevoelens voor Rodrigo?” Vaak denkt Marit dat ze zich echt moet vermannen, maar als ze dan weer op werk komt en Rodrigo in de ogen kijkt is ze in de war. Ik heb ook al gedacht dat het misschien beter is als ik een andere baan ga zoeken, maar ik heb het zo naar mijn zin. Dus dat is geen optie. Of moet ik wel vol voor Rodrigo gaan? Ik denk namelijk wel dat ik met hem nog gelukkiger ben dan ik nu ben. En gelukkig zijn heb ik tot een levenskunst verheven, voor minder doe ik het niet.”

Flirt of blijvertje?

Tja, dat is lastig. Is Rodrigo een flirt of een blijvertje? Wat zijn jij doen als je verliefd op een ander wordt? Zou jij het uitzoeken? Zou jij bereid zijn je huwelijk op het spel te zetten voor een hevige verliefdheid? Wanneer weet je wanneer het goed zit? Voel je dat of beredeneer je dat? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Afbeelding: Unsplash+

Zoon van Marlot bedriegt zijn zwangere vriendin: “Moet ik het tegen haar zeggen of steun ik mijn zoon?”

zoon bedriegt vriendin

Marlot ging door het dak van vreugde toen ze hoorde dat haar zoon Wout en zijn vriendin Kelly in verwachting waren. “Als moeder droom je er natuurlijk altijd van om oma te worden. En dan is de vriendin van je zoon ook nog eens een super tof meisje! Ik was in de wolken en dat maakt de ontdekking die ik onlangs deed alleen maar pijnlijker… Ik ben er namelijk achter gekomen dat Wout zijn zwangere vriendin Kelly bedriegt…. VERDER LEZEN

 

2 reacties

Violetta -

Sorry maar wie zegt dat je met die rodrigo nog gelukkiger gaat worden?? Wat weet je nou van hem? Woon je al met hem samen? Zo leer je hem het beste kennen. Dan heb je dalijk je gezin weg gegooid voor wat? Plus is het je waard om je kind niet meer elke dag te gaan zien? Om je kind heen en weer te laten slingeren tussen papa en mama omdat jij verliefd bent? Je had al gekozen en dat was voor je man en voor je kind! Snap echt die mensen niet om zo egoïstisch te zijn en te denken laat mijn kind maar lijden onder mijn verliefdheid. Verliefdheid gaat ook wel weer over. Die spanning nu is leuk maar het gras is niet altijd groener bij de buren en vooral denk aan je kind!

Joris -

De ‘vluchtige kus’ is 3 alinea’s later opeens zoenen geworden? Met een andere partner krijg je voor je huidige kind geen broertje of zusje, hoogstens een halfbroertje of -zusje. En met de volgende ook. Op een gegeven moment eindig je dan als zangeres Anouk.

Reageer ook