fb
Damespraatjes Damespraatjes

Vraag het Vera: Ik ben al heel lang heel ongelukkig, maar ik durf dit niet tegen mijn gezin te vertellen. Hoe doe ik dit?

Ik ben sinds een paar maanden heel ongelukkig, depressief zelfs! Maar, ik houd dit met veel pijn en moeite verborgen voor mijn gezin, omdat ik niet wil dat zij hier last van hebben. Nou merk ik dat het zo erg wordt dat ik het wel MOET vertellen. Hoe doe ik dit?

Heel erg goed dat je hebt besloten het toch te willen vertellen! Het is zo vervelend als je je ongelukkig voelt en dit kan vaak nog erger worden als je het gevoel hebt dat je hier alleen in staat.

Je geeft aan dat je bang bent dat je gezin er last van heeft als ze het weten. Ik ga je nu vast vertellen: ze gaan het zeker niet leuk vinden. Maar door het niet te vertellen wordt het misschien alleen nog maar erger! Als je heel ongelukkig bent kan je dit na een tijdje niet meer verborgen houden, vooral als je er niks aan doet.

Mijn advies: ga in gesprek met een psycholoog. Hij of zij kan je helpen met het ontdekken waardoor je je zo voelt en er samen met jou voor zorgen dat je je weer beter gaat voelen. Vertel hier eerlijk over tegen je gezin en geef aan dat je er hulp bij krijgt. Wat voor hun ook fijn kan zijn, is vertellen wat ze kunnen verwachten en hoe ze je kunnen helpen. Dit neemt een heel stukje van hun machteloosheid weg.

Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Verder wil ik je heel veel sterkte en kracht toewensen in deze moeilijke tijd. Het lijkt nu misschien even of er geen einde meer aan komt, maar ik heb er vertrouwen in dat jij hiermee kan leren omgaan. Ik vind het in ieder geval al super knap dat je mij deze vraag stuurde! Heel veel liefs.

Vera is levenscoach en relatietherapeute. Wekelijks beantwoordt zij lezersvragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heb jij behoefte aan haar expertise en ervaring? Mail dan naar [email protected] en stel je vraag onder vermelding van ‘Vraag het Vera’. Vera schrijft onder een pseudoniem. Omdat ze graag anoniem wil blijven gebruikt zij ook niet haar eigen foto.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook