Ooit in de Verenigde Staten geweest? Ik heb er zelf een jaar gewoond en ben er meerdere keren op vakantie geweest en wat mijn altijd opviel, is dat daar een stevige aanklaag-cultuur heerst. “I will sue you” is dan ook hetgeen wat na een ongeluk in veel gevallen als eerste wordt geroepen. Op deze manier strijken slachtoffers soms enorme schadevergoedingen op. Helaas zijn niet alle slachtoffers ook daadwerkelijk het slachtoffer, maar juist de dader. Zo ook in de onderstaande situatie.
Schadevergoeding
Door de enorme schadevergoedingen die slachtoffers in de VS kunnen krijgen, zijn er personen die in het verkeer, op de werkvloer of in de thuissituatie juist opzoek gaan naar ongelukken. Met gevaar voor eigen leven gooien ze zich voor een auto, laten zich vallen of glijden uit. In veel gevallen is dit achteraf niet meer vast te stellen. Het ‘slachtoffer’ heeft pijn en de ‘dader’ moet betalen. Gelukkig hangen er op steeds meer plekken camera’s om dit soort situaties duidelijker te maken bij de politie en de rechtbank.
Camera’s
In het Amerikaanse Slidell was er een man die een aanrijding met een Tesla in scène probeerde te zetten. Waar hij geen rekening mee had gehouden is dat Tesla’s (en steeds meer andere auto’s) volledig uitgerust zijn met camera’s. Het ‘slachtoffer’ probeerde aangifte te doen, maar uit de beelden bleek dus al snel hij zelf tegen de auto is aangelopen en deed alsof hij erg veel pijn had.
Bizar
De politie van Slidell heeft de beelden vrijgegeven. Wij vinden het onwijs bizar dat er mensen zijn die elkaar zó proberen te naaien. Wat zou jij doen als iemand dit bij jou zou doen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.
Joris -
Elkaar ‘naaien’ – kan dat niet wat beleefder?