fb
Damespraatjes Damespraatjes

Maandag Wasdag: Tips voor het wassen van je tuinkussens

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. En hoe zuinig je ook op je tuinkussens bent, er gaat wel eens wat overheen als je lekker zit te eten of te drinken. Ook zal er wel eens een regenbuitje over je kussens gaan, omdat je even niet doorhebt. Hoe krijg je je kussens daarna weer mooi schoon. Hier een paar tips!

1. Voorkomen is het beste. Wees vooral heel zuinig op je tuinkussens. Haal ze ’s avonds naar binnen en laat ze niet buiten liggen als het regent. Lig je op je loungebed en lig je te zweten of heb je net zonnebrandcrème opgedaan? Leg dan zeker een handdoek op je kussens voordat je er op gaat liggen of zitten.

2. Check altijd het wasvoorschrift. Het lijkt een open deur, maar het is wel heel belangrijk. Heel fijn is het als er afneembare hoezen over de stoelen heen zitten.

pexels-photo-210531

3. Kijk of je het oppervlakkig kunt schoonmaken. Zitten er een paar vlekken op de stof. kijk dan of je het met een doekje weg kunt halen. Vaak zijn de kussens geïmpregneerd en blijft het vuil bovenop de stof liggen. Gebruik een goed uitgewrongen vaatdoekje dat nog warm is en je zult zien dat je het vuil er over het algemeen goed weg krijgt.

4. Zijn de hoezen niet afneembaar? Was ze op de hand of in de wasmachine, check zeker het wasvoorschrift. Het beste kun je ze plat te drogen leggen, zodat de vorm goed blijft. Droog niet in de zon want dan kan de stof misschien krimpen of verkleuren.

5. Maak de stof opnieuw waterafstotend. Door het wassen verwijder je vaak de afstotende laag, waardoor het vuil in het vervolg sneller in de stof zal trekken. Behandel je kussens met een goede waterdicht spray, zo worden ze weer water en vuil afstotend.

Hoe maak jij je tuinkussens schoon?

We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen met het schoonmaken van je tuinkussens. We zouden het heel leuk vinden als je dit met ons deelt. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

1 reactie

Ann Callaert -

Beste allen, Wij hebben een tuinzet van tribu met linnen kussens. Vanmorgen kwam is tot de vaststelling dat een vogel zijn dada heeft achtergelaten. Hoe krijg ik die groene vlek weg? Durf er niet op wrijven. Wie heeft raad? Dank alvast. Ann

Reageer ook